Manifestacija u znak sjećanja na drugo zasjedanje AVNOJ-a u subotu u Jajcu

preporučujemo

U organizaciji SABNOR BiH i JU „Muzeja Drugog zasjedanja AVNOJ-a“ u subotu, 27. novembra, u Jajcu će biti održana manifestacija u znak sjećanja na 29. i 30. novembar 1943. godine.

Prigodnom manifestacijom bit će obilježen historijski događaj kada je na drugom zasjedanju Antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Jugoslavije, pored ostalih usvojenih tačaka, stvorena poslijeratna Jugoslavija, saopćeno je iz SABNOR BiH.

Program podsjećanja na događaj iz novembra 1943. godine počet će u 12 sati svečanom akademijom u povodu 78. godišnjice drugog zasjedanja AVNOJ-a, a pratit će je prigodan zabavni program. Polaganje cvijeća na Spomen-fontani bit će upriličeno u 13 sati.

– Dolaskom u Jajce pokažimo našu odlučnost da branimo i obranimo našu domovinu u njenim AVNOJ-skim granicama. Pokažimo da nas ima više nego rušitelja – poručili su iz SABNOR BiH.

Najnovije

Komšić se obratio PS Vijeća Evrope: Konstitutivnost i domovi naroda alati za korupciju i nejednakost glasa

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva obratio se Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope i njegovo izlaganje iznio je kroz poseban prizmu onih...