Manijaci na stadionu Grbavica obilježili 6. godišnjicu ubistva navijača Mirze Raščića

preporučujemo

Navijači FK Željezničar, popularni Manijaci, danas su na stadionu Grbavica u Sarajevu na simboličan način obilježili šestu godišnjicu ubistva njihovog prijatelja s tribine Mirze Raščića.

Najvatreniji navijači Plavih prvobitno su otišli na mezarje Vlakovo gdje su Mirzi odali počast i položili vijenac, a nakon toga su se okupili na južnoj tribini stadiona Grbavica te su se tom prilikom uz pjesmu i bakljadu prisjetili svog prijatelja.

“Pravi primjer kako klub se voli. 6 godina tuge i bola”, pisalo je na paroli okačenoj na južnoj tribini.

Treba reći i to da nije bilo većeg organizovanog okupljanja budući da su se navijači Željezničara željeli držati propisanog socijalnog distanciranja zbog pandemije koronavirusa.

Raščić je ubijen 16. aprila 2015. godine u prostorijama Udruženja navijača FK Željezničar. Ubica Izudin Tahirović u njega je ispalio četiri metka.

Kantonalni sud u Sarajevu prvobitno je osudio Tahirovića na 20 godina zatvora, a Vrhovni sud FBiH je snizio tu kaznu za dvije i po godine.

Najnovije

Počela ekshumacija ljudskog kostura nađenog pri kopanju mezara u Doboju

Ekshumacija na mjesnom groblju koje se nalazi u dobojskom prigradskom naselju Miljkovac započela je jutros, nakon što su prije...