Marokanci uz prijetnju skalpelom i nožem pljačkali građane Novog Sarajeva

preporučujemo

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Ayoub Ballaja i Hamze Kabbourija, obojica državljani Maroka, zbog krivičnih djela razbojništvo i nanošenje lakih tjelesnih povreda.

Ayoub Ballaj se tereti da je sam osmog marta 2021. godine u jutarnjim satima u ulici Aleja Lipa prišao A.S. i uz prijetnju skalpela koji mu je prislonio na stomak, zatražio novac. Oštećeni je u strahu za svoj život iz torbice koja mu se nalazila oko pasa izvadio novčanik koji mu je optuženi oteo iz ruku i uzeo novac u iznosu od 610,00 KM.

Dva dana nakon toga, 10. marta, Ayoub Ballaj i Hamza Kabbouri su zajedno oko 16 sati i 50 minuta u ulici Behdžeta Mutevelića prišli maloljetniku koji je razgovarao na mobilni telefon i uz prijetnju nožem zatražili od njega da im preda mobitel. Kada je to odbio i mobilni telefon stavio u svoj džep, Ayoub Ballaj je maloljetnika ubo nožem dva puta u desnu potkoljenicu te mu nanio laku tjelesnu povredu.

Nakon potvrđivanja optužnice sud je produžio pritvor optuženima, saopćilo je Tužilaštvo KS.

Najnovije

Tuzla: Kreativni roditelji djeci iz mahale napravili ‘motoričko tlo’, više skakutanja i igre, a manje tipkanja i igrica

Djeca danas svoje vrijeme rado provode kod kuće za računarima, na tabletima i pametnim telefonima ukoliko im ne ponudite...