- Advertisement -

Matični ured Općine Novo Sarajevo ne radi do daljnjeg, svi uposlenici pozitivni na koronu

Preporučujemo

Općina Novo Sarajevo obavijestila je stanovnike ove općine kako Matični ured u narednim danima neće pružati usluge jer su svi uposlenici Ureda pozitivni na koronavirus.

Kako je saopćeno iz Općine, uposlenike Matičnog ureda u ovoj specifičnoj situaciji niko od drugih službenika ne može mijenjati s obzirom da uposlenici imaju posebna ovlaštenja za pristup dokumentima.

-S obzirom da u Matičnom uredu rade namještenici koji imaju posebna ovlaštenja za pristup ličnim podacima građana, nije moguće da ih neko drugi od službenika Općine mijenja tokom njihovog odsustva, navodi se.

Iz Općine Novo Sarajevo su zamolili građane da uvjerenja o državljanstvu i druge dokumente zatraže u drugim općinama u Kantonu Sarajevo.

Stoga, mole se svi građani kojima su potrebni izvodi iz matičnih knjiga rođenih, umrlih, vjenčanih i uvjerenja o državljanstvu da iste zatraže u drugim općinama Kantona Sarajevo. O početku rada Matičnog ureda Novo Sarajevo građani će biti blagovremeno obaviješteni.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Vučić: Najžešći pritisci po pitanju Kosova, imamo velike probleme

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nalazimo u specifičnoj situaciji po pitanju svih dešavanja na i...