Medicinski tim KCUS-a i ove godine u Srebrenici

Preporučujemo

U znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu ove kao i prošle godine, poslat će stručni medicinski tim u Srebrenicu kako bi mogli ukazati medicinsku pomoć onima kojima bude potrebna.

Prof. dr. Dželaludin Junuzović, direktor hirurških disciplina i Senada Džebo, glavna sestra Klinike urgentne medicine imenovani su kao koordinatori za prihvatanje pacijenata.

- -

“U skladu sa dogovorom, eventualni prihvat pacijenata sa „Marša mira 2018“ i dženaze u Potočarima u periodu od 7. do 11. jula 2018. godine u Sarajevo, realizovat će se na način da helikopter sa pacijentom sleti u Rajlovac. Sa tog mjesta, ambulantnim kolima Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS bit će transportovan u KCUS. Mi smo spremni u punom kapacitetu. Naš tim koji šaljemo u Potočare je obučen za sve vrste medicinskih intervencija. Naša je moralna obaveza da učestvujemo u pružanju stručne pomoći“, izjavio je prof. dr. Junuzović.

Direktorij KCUS-a organizirao je akciju i prema riječima Senade Džebo, glavne sestre KUM-a, organizacija prijema pacijenata u vrijeme „Marša mira“ biće na visokom nivou.

Članovi hirurške ekipe koji će biti u Srebrenici 11. jula su dr. Dževad Hajrović, specijalista interne medicine, dr. Gordana Vujić, specijalista urgentne medicine, dr. Walid Suliman, specijalista ortoped, Arnel Kolenda i Kenan Nefić, medicinski tehničari.

Uposlenici KCUS-a najdublje se suosjećaju sa porodicama Srebrenice. KCUS poziva sve uposlenike da simbolično obilježe 11. juli nošenjem “Cvijeta Srebrenice”, simbola stradanja civila u julu 1995. godine, saopćeno je iz KCUS-a.

Najnovije

TI BiH: Reformski zakoni bez rezultata, čak imaju negativne efekte

Nisu zabilježeni pozitivni pomaci nakon usvajanja četiri reformska zakona značajna za evropski put Bosne i Hercegovine. Neke odredbe se ne...