Međunarodna blamaža: Crnadka u Njujorku pitali za pasoš koji je MUP RS izdao sinu Nasera Keljmendija

Preporučujemo

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak tokom više sastanaka u Njujorku morao je da objašnjava  kako je Elvis Keljmendi, pripadnik kosovskog narko kartela, dobio pasoš BiH u roku od dva dana, saznaje BN.

Predstavnici nekoliko zemalja izrazili su veliku zabrinutost što je MUP Republike Srpske, ne poštujući procedure, omogućio nova lična dokumenta jednom od najopasnijih kriminalaca u regionu što je, kako su naglasili, direktno podrivanje međunarodnih napora na suzbijanju ilegalne trgovine narkoticima.

Ministar Crnadak je u telefonskom razgovoru BN djelimično potvrdio ova saznanja, odbijajući da nešto više kaže o ovom slučaju.

O ovoj temi, kako kaže, govoriće kada se vrati iz Njujorka, gdje je prisustvovao zasjedanju Generalne skupštine UN u BiH. Crnadak je samo otkrio da je prije 10-ak dana pozvao predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da Republiku Srpsku spasi međunarodne blamaže i javno se ogradi od postupka MUP-a Republike Srpske, koji su izdali putne isprave mlađem Keljmendiju.

Elvis Keljmendi, sin poznatog Nasera Keljmendija, za kojeg se vjeruje da je jedan od najmoćnijih vođa albanske mafije na ovim prostorima dobio je dokumente Republike Srpske.Keljmendiju mlađem 17. avgusta ove godine MUP Republike Srpske u Zvorniku je izdao pasoš BiH, kojeg je Keljmendi svojeručno potpisao.Elvisu Keljmendiju u junu 2016. godine zabranjen je ulazak u BiH zbog povezanosti sa organiziranim kriminalom, terorizmom te zbog predstavljanja prijetnje po bezbjednost BiH.Keljmendi mlađi zbog povezanosti sa navedenim krivičnim djelima, u društvu oca Nasera i braće, od ranije nalazi se na crnoj listi SAD-a.

Najnovije

Odlučeno žrijebanjem: Bošnjački delegat iz Kantona 10 pripao SDA-u

Centralna izborna komisija danas je žrijebanjem odredila delegata iz reda bošnjačkog naroda koji se raspoređuje iz Kantona 10. time...