Međunarodni dan borbe protiv droge: U RS-u najviše zaplijenjeno marihuane

Preporučujemo

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u toku prošle godine na području ovog entiteta, zaplijenilo je najviše marihuane i to 177,9 kilograma, te oko dva kilograma heroina, 1,7 kilograma kokaina, 1,9 kilograma amfetamina – spid i 209 komada i 247 grama ekstazija, javlja Anadolu Agency (AA).

MUP RS-a danas u saradnji sa Komisijom za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga RS-u učestvuje u obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga.

“Ovim povodom policijski službenici na postavljenim info-pultovima u centru gradova, dijeliće informativne letke pod sloganom ‘Pogledaj iza maske’ i podsjetiti građane na štetnost opojnih droga po zdravlje pojedinca i bezbjednost zajednice”, saopšteno je danas iz MUP-a.

Iz MUP-a podsjećaju da su u prethodnom periodu sproveli niz akcija, kao što su “Sava”, “Golf”, “Petrićevac”, “Piramida”, “Romeo” i druge koje su rezultirale zapljenom veće količine različitih vrsta opojnih droga i lišenjem slobode i procesuiranjem većeg broja lica.

“Policijski službenici su u prvih pet mjeseci ove godine najviše zaplijenili marihuane – oko 30 kilograma, heroina 462 grama, kokaina 1.335 grama, anfetamina – spid 431 grama i ekstazija 95,5 komada”, stoji u saopštenju.

Najnovije

EK objavio kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Europska komisija na društvenim je mrežama objavila kartu kojom želi upozoriti na klimatske promjene, a na njoj se posebno...