“Meet Up” od 28. marta do 1. aprila: Sarajevo zaslužuje svjetsku turističku promociju

preporučujemo

„Sarajevo zaslužuje svjetsku turističku promociju. Ne želimo više čekati, vrijeme je da najvažnije tour operatore iz cijelog svijeta dovedemo u glavni grad Bosne i Hercegovine, pokažemo im naše ljepote i potencijal te ih povežemo sa domaćim turističkim radnicima“, rekao je danas na konferenciji za novinare Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva. Grad Sarajevo će od 28. marta do 1. aprila biti domaćin 1. Međunarodnog sastanka tour operatera „Meet Up Sarajevo 2019“.

Više od 200 turističkih agencija iz više od 100 država imat će svoje predstavnike na jedinstvenom skupu. Kako je danas rečeno na konferenciji za novinare, riječ je o jednom od najznačajnijih susreta ovog tipa te o velikoj promociji turističkih potencijala.

„Grad Sarajevo je obogatio turističke sadržaje, oživjeli smo Trebević, obnavljamo muzeje, radi se na turističkoj infrastrukturi, dolaze nam poznati lanci hotela. Osjetili smo da je pravo vrijeme da napravimo ovakav događaj koji će ubrzati turistički rast i pomoći cijelu ekonomiju. Pronašli smo podršku u avio kompanijama, turističkim radnicima, hotelijerima, turističkim agencijama i zajednički radimo na ovom veoma važnom projektu“ poručio je gradonačelnik Skaka.

On je dodao da je plan da ova konferencija postane tradicionalna te da se najesen organizira sličan događaj sa promocijom zimskog turizma u BiH. Kako je na konferenciji istakla Meliha Fazlić, iz JP Sarajevo d.o.o. koje je zajedno sa Gradom Sarajevo organizator konferencije, gostima priređen je bogat program u okviru kojeg je obilazak Sarajeva i najznačajnijih turističkih atrakcija za nezaboravan sarajevski ugođaj.

Adnan Vlajčić, u ime organizatora je javnost upoznao sa detaljima programa konferencije ističući da je fokus na prezentaciji i uvezivanju.

„Više od 200 učesnika očekujemo iz velikog broja država, sa Bliskog istoka, iz Istočne i jugoistočne Azije, Sjeverne Amerike, Evrope, i zapadnog Balkana. Veoma važna činjenica jeste da je veliki broj domaćih turističkih subjekata dio ovog projekta. Ovo je korak kojim ćemo otvoriti vrata za nove i investicije i poslove za turistički sektor“, rekao je Vlajčić.

Najnovije

Šešelj vrijeđao sve redom od EU, Srbije do BiH: Tek ću da budem zločinac

Osuđeni ratni zločinca i vođa Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj gotovo da ne "silazi" sa malih TV ekrana u...