Mektić saopćio podatke o broju migranata i poručio: Špiriću, što se petljaš u ovo, ovdje nema para?

Preporučujemo

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas nakon sjednice Vijeća ministara BiH da je od početka godine do 27. maja u BiH ušlo i registrovano 4.870 nezakonitih migranata, te da je 4.215 njih iskazalo namjeru za podnošenje zahtjeva za azil, a 423 osobe su podnijele zahtjev za azil.

– To su stvarni podaci. Moguće je da tu ima još jedan broj migranata koji nisu ni na koji način registrovani. Želim da kažem da su vrlo zlonamjerne, netačne i skandalozne izjave nekih važnih nosilaca određenih funkcija u BiH koji su iznosili određene brojeve o migrantima. Čini mi se da sam jučer ili prekjučer pročitao izjavu poslanice u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Milice Marković koja je rekla da u BiH ima trenutno oko 30.000 prijavljenih i plus 30.000 neprijavljenih migranata, što bi ukupno činilo brojku od 60.000 migranata. Moj komentar je – glupost i budaleština, rekao je Mektić.

Dodao je da je nepotrebno da se na ovakav skandolozan način, koji nema nikavog argumenta, na osnovu proizvoljne ocjene nanosi šteta ukupnoj sigurnosti BiH, piše Oslobođenje.

– Ako imate situaciju Crne Gore koja kaže da je kroz Crnu Goru prošlo oko 5.000 migranata, kako ih onda ima 60.000 u BiH? Jesu li padali s neba? Mi koji na odgovoran način to pratimo govorimo argumentima, činjenicima, stvarnim pokazateljima. Nemam nijedan razlog da ijednog migranta krijem u BiH i o svemu otvoreno govorim sve vrijeme migrantske krize. Slušao sam i gospodina Špirića isto da je govorio bombastično o tim ciframa i migrantima. To je neodgovorno, politikanski… Imao bih jednu poruku za Špirića: što se petljaš u ovo, ovdje nema para? Špiriću ovdje nema para, ovdje je sve na kašičicu. Uputio bih ga ja na tendere na nabavke, podvukao je Mektić.

Najnovije

Mehmedović otkrio da li će napustiti SDA pa poručio: Bakir ne bi imao šanse sa ozbiljnim protukandidatom

Prije sedam dana Šemsudin Mehmedović je podnio prijavu o kandidaturi za predsjednika SDA koji je biran na 8. Kongresu...