Mektić: Vlada RS je izmislila problem sa policijom

Preporučujemo

Vlada RS je izmislila problem. Operativni štab za migracije u BiH nije donio nikakvu odluku oko izlaska federalne policije na granicu RS, izjavio je danas ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić na pres konferenciji, prenosi agencija Patria.

On je na konferenciji za novinare rekao da se podigla bespotrebna haranga o ugrožavanju i napadu na teritoriju RS.

- -

– Federalna vlada je iskazala samo namjeru da pomogne Graničnoj policiji u zaštiti granice. Nikakva odluka o tome nije donesena – istakao je Mektić.Rekao je da se po pitanju zaštite granice neće donijeti nijedna odluka koja nije u skladu sa Ustavom i zakonima.

– Istog dana kada se oglasio ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač o navodnom izlasku Federalne policije nazvao me direktor Darko Ćulum. Rekao je “Dragane što se tiče MUP RS imamo dovoljno policije i spremni smo da pomognemo sa koliko god treba policajaca”. To je sasvim dobra i moralna ponuda od strane direktora. I meni odgovara da MUP RS bude angažovan u području oko granice sa Srbijom. To nam je čak i jeftinije – rekao je Mektić.

On i dalje tvrdi da u BiH ima više od 2.000 migranata. Oko 700 ih je u Bihaću, oko 800 u Velikoj Kladuši i oko hiljadu u Cazinu.

Najnovije

Sjedište federalnog USKOK-a bit će u sarajevskom hotelu koji je oduzet u velikom krivičnom predmetu

Sjedište posebnog odjela Federalnog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organiziranog i međukantonalnog kriminala bit će u bivšem hotelu Emiran (sadašnji...