Memić počeo sa davanjem iskaza u Tužilaštvu BiH: Kad sam zaplakao, bilo je teško i tužiocima

Preporučujemo

Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića, za N1 je govorio o pozivu da da iskaz o svim okolnostima stradanja svog sina pred tužilačkim timom Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Kaže da nije bio iznenađen pozivom, pošto je podnio krivičnu prijavu za organizirani kriminal protov svih tužiulaca Kantona Sarajevo na čelu sa Dalidom Burzić, te protiv policajaca koji su na radili na predmetu i menadžmenta MUP-a Kantona Sarajevo.

- -

“Ovo je bilo očekivano i očekujem u januaru da se otvori istraga. Za sad moram dati iskaz, koji će trajati, jer imam dosta toga reći. Evo danas smo prekinuli nakon sat i četrdeset minuta”, pojasnio je.

Memić tvrdi da mu je bilo teško na davanju iskaza, jer se morao vratiti na početak i prisjećati se i bolnice i samog događaja.

“Jer kad sam ja zaplakao, bilo je teško i tužiocima. Bile su im oči pune suza”, kazao je.

Kaže da je tužilačkom timu pokazao dokumentaciju koju posjeduje, te da im je planira predati, kazavši da ti dokumenti iz Tužilaštva Kantona Sarajevo upućuju da je u pitanju ubistvo.

- -

Apelovao je na Vrhovni sud Federacije BiH da se što prije okonča postupak, da se može otvoriti istraga u Tužilaštvu BiH.

“Ovo ne može stati. Ovo je izašlo izvan granica BiH i ovo niko ne može zaustaviti”, kategoričan je Memić.

Najnovije

U Turskoj ga veličaju a Grci pozivaju UEFA-u da kazni Džeku: Neprimjereno za njegovu karijeru

U prvom meču četvrtfinala Konferecnijske lige Fenerbahče je izgubio 3:2 na gostovanju od Olympiacosa, a jedna od najzapaženijih tema...