Memić traži od Zolja da u ovoj godini započne izgradnja tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice

Preporučujemo

Delegacija Kantona Sarajevo, predvođena premijerom Ademom Zoljem posjetila je u ponedjeljak Općinu Ilidža. Načelnik prof.dr. Senaid Memić upoznao ih je sa aktuelnostima koje provodi  općinska administracija, ali i sa problemima sa kojima se suočava.

Prema riječima načelnika Memića u ovoj godini se mora započeti sa projektima izgradnje tramvaj pruge Ilidža-Hrasnica,  asfaltiranjem ceste u Velikoj  aleji, izgradnjom škole na Stupu, te asfaltiranjem saobraćajnice od Zmijske stijene (malog mosta)  prema mostu Alije Izetbegovića, piše Patria.

- -

– Općina Ilidža je stabilna općina, naši prioriteti nisu nezamislivi i neizvodivi  i očekujemo podršku Kantona – istakao je načelnik Memić.

Premijer Zolj obećao je podršku u  realizaciji ovih projekata u okviru zakonskih i materijalnih  okvira. U posjeti Općini Ilidža, sa premijerom Zoljem bili su ministri saobraćaja i finansija Mujo Fišo i Jasmin Halebić.

Najnovije

Povećana količina pesticida: U RS-u zabranjen uvoz pošiljki jagoda iz Albanije

Fitosanitarna inspekcija RS-a zabranila je uvoz dvije pošiljke jagoda od 1.370 kilograma, porijeklom iz Albanije, kod kojih je potvrđen...