Memić traži od Zolja da u ovoj godini započne izgradnja tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice

Preporučujemo

Delegacija Kantona Sarajevo, predvođena premijerom Ademom Zoljem posjetila je u ponedjeljak Općinu Ilidža. Načelnik prof.dr. Senaid Memić upoznao ih je sa aktuelnostima koje provodi  općinska administracija, ali i sa problemima sa kojima se suočava.

Prema riječima načelnika Memića u ovoj godini se mora započeti sa projektima izgradnje tramvaj pruge Ilidža-Hrasnica,  asfaltiranjem ceste u Velikoj  aleji, izgradnjom škole na Stupu, te asfaltiranjem saobraćajnice od Zmijske stijene (malog mosta)  prema mostu Alije Izetbegovića, piše Patria.

– Općina Ilidža je stabilna općina, naši prioriteti nisu nezamislivi i neizvodivi  i očekujemo podršku Kantona – istakao je načelnik Memić.

Premijer Zolj obećao je podršku u  realizaciji ovih projekata u okviru zakonskih i materijalnih  okvira. U posjeti Općini Ilidža, sa premijerom Zoljem bili su ministri saobraćaja i finansija Mujo Fišo i Jasmin Halebić.

Najnovije

Išerić: Svakoj ženi koja rodi četvrto dijete osigurati redovna mjesečna primanja u visini od 50 % prosječne plaće

Pravni stručnjak dr.sc. Enver Išerić predstavnicima vlasti uputio je zahtijev da svakoj ženi u Bosni i Hercegovini se osiguraju...