Memoari princa Harryja pušteni u prodaju

Preporučujemo

Nakon višemjesečnog iščekivanja memoari princa Harryja “Spare” (Rezerva) konačno su se u utorak našli na policama knjižara u Velikoj Britaniji.

Knjižare širom Londona otvorene su rano u utorak zbog ogromne potražnje za memoarima princa Harryja nakon što su zvanično pušteni u prodaju.

Zainteresovani su od ranih jutarnjih sati čekali u redovima da kupe knjigu “Spare”. Knjiga je podigla veliku prašinu. Već je na vrhu liste najprodavanijih na Amazonu u Velikoj Britaniji.

Sadržaj memoara, koji će biti dostupni na 16 jezika i u obliku audioknjige, već je ranije procurio nakon što su primjerci greškom pušteni u prodaju u Španiji.

Knjiga je izazvala veliku pažnju svjetske javnosti zbog detalja koje je Harry iznio. Između ostalog, navodi da ga je fizički napao brat, princ William.

Harry priznaje da je kao tinejdžer uzimao droge. Otkrio je da je ubio 25 talibana dok je služio u Afganistanu kao pripadnik britanske vojske.

Knjiga je ispisana na 410 stranica. Otkriva sukobe i nesuglasice u kraljevskoj palati. Prikazuje priču o odrastanju princa Harryja, a potom i svađu sa kraljevskom porodicom.

Publikaciju su dosad popratila četiri televizijska intervjua u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama, gdje Harry sada živi sa suprugom Meghan, nakon što su odstupili s kraljevskih dužnosti 2020. godine

Buckinghamska i Kensingtonska palata dosad se nisu oglašavale povodom objave memoara.

Knjiga izlazi nakon šestosatnog Netflixovog dokumentarca “Harry & Meghan”, u kojem je par ponovo iznio optužbe na račun kraljevske porodice i britanskih medija.

Najnovije

Mađarski general-major preuzima upravljanje EUFOR-om u BiH

Ministar odbrane Mađarske Kristof Szalay-Bobrovniczky potvrdio je da će mađarski general-major Laszlo Sticz preuzeti upravljanje misijom EUFOR-a u Bosni...