“Merhamet” pokrenuo akciju “Dajem slatkiš za tvoj osmijeh”

Preporučujemo

„Dajem slatkiš za tvoj osmijeh“ naziv je akcije koju je danas pokrenulo Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“, a koja će trajati do 10. novembra 2018. godine.

Cilj ove akcije jeste prikupljanje pomoći za djecu migranata koji su se zatekli u našoj zemlji. Akcija će se provoditi u osnovnim i srednjim školama u BiH, gdje će učenici prikupljati slatkiše za svoje vršnjake iz Sirije i drugih zemalja.

- -

– Očekujemo dobar odziv za ovu humanitarnu akciju. Cilj nam je da djeci migranata, koji su se zatekli u našoj zemlji, vratimo osmijeh na lice – kazao je predsjednik HO „Merhamet“ MDD Mensur Bektić.

„Merhamet“ od samog početka migrantskog vala u našoj zemlji, shodno svojim mogućnostima, pomaže ljude koji su bili primorani da napuste svoje domove. Brinuo je o migrantima iz Sirije i drugih zemalja u Sarajevu, pomogao je migrante u Centru „Salakovac“ kod Mostara, a ova humanitrna organizacija je aktivno uključena u pomaganje migranata u Unsko-sanskom kantonu gdje pruža kontinuiranu pomoć ljudima koji su, na putu ka zemljama zapadne Evrope, privremeno utočište našli u Bosni i Hercegovini. „Merhamet“ je pomagao i migrante u Srbiji i Sandžaku.

Ova humanitarna organizacija godinama pomaže izbjeglice iz Sirije u kampovima u Republici Turskoj. U protekle četiri godine, „Merhamet“ je uputio oko 500 tona kurbanskog mesa u pomenute izbjegličke kampove, a ovih dana će dostaviti još 100 tona mesa sirijskim izbjeglicama u Turskoj.

Najnovije

Beogradski “Danas” piše: Ono što Vučić radi, Majke Srebrenice ne rade

Da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednica Skupštine Ana Brnabić ponovo uspjeli da uvaljaju u blato cjelokupni srpski...