“Merhamet” pokrenuo akciju “Dajem slatkiš za tvoj osmijeh”

preporučujemo

„Dajem slatkiš za tvoj osmijeh“ naziv je akcije koju je danas pokrenulo Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“, a koja će trajati do 10. novembra 2018. godine.

Cilj ove akcije jeste prikupljanje pomoći za djecu migranata koji su se zatekli u našoj zemlji. Akcija će se provoditi u osnovnim i srednjim školama u BiH, gdje će učenici prikupljati slatkiše za svoje vršnjake iz Sirije i drugih zemalja.

– Očekujemo dobar odziv za ovu humanitarnu akciju. Cilj nam je da djeci migranata, koji su se zatekli u našoj zemlji, vratimo osmijeh na lice – kazao je predsjednik HO „Merhamet“ MDD Mensur Bektić.

„Merhamet“ od samog početka migrantskog vala u našoj zemlji, shodno svojim mogućnostima, pomaže ljude koji su bili primorani da napuste svoje domove. Brinuo je o migrantima iz Sirije i drugih zemalja u Sarajevu, pomogao je migrante u Centru „Salakovac“ kod Mostara, a ova humanitrna organizacija je aktivno uključena u pomaganje migranata u Unsko-sanskom kantonu gdje pruža kontinuiranu pomoć ljudima koji su, na putu ka zemljama zapadne Evrope, privremeno utočište našli u Bosni i Hercegovini. „Merhamet“ je pomagao i migrante u Srbiji i Sandžaku.

Ova humanitarna organizacija godinama pomaže izbjeglice iz Sirije u kampovima u Republici Turskoj. U protekle četiri godine, „Merhamet“ je uputio oko 500 tona kurbanskog mesa u pomenute izbjegličke kampove, a ovih dana će dostaviti još 100 tona mesa sirijskim izbjeglicama u Turskoj.

Najnovije

Gradonačelnica Karić traži da se 9. novembar obilježava kao dan sjećanja na žrtve ubijene na Kazanima

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić zatražila je od Gradskog vijeća da se na dnevni red današnje sjednice uvrsti i hitno...