Merkel u posjeti poplavljenim područjima: Moramo biti brži u borbi protiv klimatskih promjena

preporučujemo

Njemačka kancelarka Angela Merkel obećala je tokom posjete poplavom pogođenom području da će učiniti više protiv negativnih utjecaja klimatskih promjena.

– Zbir svih događaja kojima svjedočimo u Njemačkoj i snaga kojom se događaju sugeriraju da to ima veze s klimatskim promjenama. Moramo požuriti, moramo biti brži u borbi protiv klimatskih promjena – kazala je građanima Merkel tokom posjete općini Adenau.

Vidimo s kojom snagom priroda može djelovati, dodala je kancelarka i rekla: “Suprotstavit ćemo se toj snazi prirode – kratkoročno, ali i u srednjem te dugom roku”.

Potrebne su politike koje uzimaju prirodu i klimu više u obzir nego što smo to činili u prethodnim godinama, istaknula je Merkel, javlja agencija DPA.

Oko podneva Merkel je s premijerkom pokrajine Rhineland-Palatinate Malu Dreyer posjetila selo Schuld. U okrugu Ahrweiler, kojoj pripada Schuld, do sada je poginulo 110 osoba, a ozlijeđeno ih je 670.

– Njemački jezik nema riječi kojima bi mogla opisati ovu devastaciju – rekla je Merkel.

Najnovije

Poslodavci nezadovoljni: Šta su donijele izmjene i dopune Zakona o privrednim društvima?

Novine koje je donio "Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima" (“Službene novine Federacije BiH”, broj 75/21)...