Mešalić: Izdajnički čin trojke, Čović je šef i izvršne i zakonodavne vlasti u Federaciji

Preporučujemo

Nakon što je Komisija za izbor i imenovanje PD PFBiH izglasala da Marin Vukoja bude jedini kandidat za sudiju Ustavnog suda BiH o čemu će Predstavnički dom glasati 28. maja, zastupnik DF-a Mahir Mešalić koji je prisustvovao današnjoj sjednici Komisije kazao je da je ovo izdajnički čin trojke.

“Posebno me iznenađuje stav SDP-a i Naše stranke koji se apsolutno promijenio i išao je u korist samo Marina Vukoje kao prvorangiranog. Vidljivo je da je gospodin Dragan Čović šef i izvršne i zakonodavne vlasti u Federaciji.

- -

Danas su veliku pobjedu odnijeli Dodik i Čović koji konstantno napadaju Ustavni sud BiH i dobili su u vidu Marina Vukoje, koji je bio na listi HDZ-a za Dom naroda, sudiju Ustavnog suda. Odnosno, dobit će 28. maja jer raspoloženje svih iz ove većine koju čine SDP, Naša stranka, NIP i HDZ sa nekim satelitima u vidu Isaka i ostalih jer će oni glasati za Marina Vukoju. Tu nema dileme, nažalost SDP i Naša stranka su tražili od nas u prošlom mandatu da se ide na izbor s liste kandidata. No, oni nisu imali sluha, promijenili su stav pod vodstvom Dragana Čovića i stav je takav kakav jeste”, kazao je Mešalić.

Najnovije

Bečarević pojasnio šta podrazumijeva dogovor između SBiH-a, SDA i DF-a za lokalne izbore

Almir Bečarević, predsjednik Kantonalnog odbora Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) u emisiji na N1 je pojasnio šta zapravo...