Mesari zatražili policijsku zaštitu od vegetarijanaca

Preporučujemo

Mesari u Francuskoj zatražili su od policije i ministra unutrašnjih poslova zaštitu zbog napada i nasilja vegetarijanskih aktivista koji se protive konzumiranu mesa i uzgoju životinja u prehrambene svrhe.

“Računamo na vaše usluge i podršku cijele vlade kako bi, što je prije moguće, prestalo fizičko, verbalno i moralno nasilje koje trpe mesari”, navodi se u pismu francuske Konfederacije mesara i uzgajivača životinja u prehrambenoj industriji, prenosi B92.

- -

U saopštenju se dodaje da su mesari zabrinuti zbog posljedica sve popularnijeg trenda vegetarijanskog načina ishrane, navodeći da je “šokantno” to što dio populacije želi na silu da nametne sopstveni način života i ideologiju.

Konfederacija mesara se žalila na razna zastrašivanja i nasilje vegetarijanskih aktivista, navodeći primjer mesara isprskanih lažnom krvlju kao i obijanje ribarnica.

U Francuskoj je sve popularnije vegetarijanstvo, a postoje aktivisti prisutni na društvenim mrežama koji propagiraju da ne postoji hijerarhija među vrstama i da su ljudska bića i životinje jednaki.

Najnovije

Još dva milijardera odrekla se ruskog državljanstva

Osnivači američke IT kompanije "Veeam Software" Andrej Baronov i Ratmir Timašev najnoviji su milijarderi koji su se odrekli ruskog...