MFS-EMMAUS osigurao 2.400 stipendija za jetime širom BiH

Preporučujemo

Humanitarna organizacija Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS (MFS-EMMAUS) ove godine je osigurala stipendije za 2.400 jetime širom Bosne i Hercegovine.

Zahvaljujući stranim i domaćim donatorima MFS-EMMAUS će i ove godine obradovati brojne mališane širom zemlje, a iz MFS-EMMAUS-a navode kako će stipendije biti podijeljene na više od 20 lokacija u BiH.

Uposlenici i volonteri MFS-EMMAUS-a su počeli sa podjelom stipendija, a obuhvaćeno je 2.400 jetima u gradovima širom zemlje.

Pored redovne stipendije, MFS-EMMAUS će, kao i prethodnih godina, organizovati i druženja za mališane, podijeliti im školski pribor i ruksake. Za ugrožene porodice pripremljeni su prehrambeni paketi, te ogrjev i bijela tehnika.

 

Planirano je da se dodjela stipendija, organizovana pod motom “Kad se jetim smije, cijeli svijet se smije”, završi do sredine ove sedmice, naveli su iz ove humanitarne organizacije.

Najnovije

Islamska zajednica odgovorila Čoviću u vezi ugovora s državom

Ugovor sa državom nije ekskluzivitet Islamske zajednice nego crkava, jer se osporava Islamskoj zajednici. Već duže vrijeme u javnosti u...