Migranti izazvali velike požare u dva napuštena objekta u Velikoj Kladuši

Preporučujemo

Migranti su jučer na području Velike Kladuše izazvali velike požare u dva napuštena objekta, što nije nerijetka pojava u ovom gradu na krajnjem sjeverozapadu BiH, potvrdili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

“To su incidenti u kojima je došlo do paljenja smeća i guma. Vatrogasci su brzo reagovali i ugasili požare, tako da objekti nisu u potpunosti izgorjeli. Oni inače pale vatru u napuštenim objektima i halama, tako da se često dešavaju takvi incidenti”, kazali su iz MUP-a USK-a.

- -

Društvenim mrežama kruže i fotografije jučerašnjih požara koje su završile na Facebooku putem stranice Graničnog prijelaza Maljevac. Objekti u kojima su migrati izazvali požare navodno su Lovački dom Glinica i Agrokomerc.

“Imamo potrebu ukazati na problem u Velikoj Kladuši koji u posljednjih nekoliko sedmica ima trostruko više izbjeglica. Vjerovatno se na ovome neće zaustaviti, vjerovatno će jednog dana početi paliti porodične kuće u kojima žive naši sugrađani. Ovom prilikom pozivamo institucije BiH da pod hitno rješavaju pitanje migranata na prostoru Unsko-sanskog kantona i da tu bagru love i deportuju izvan BiH”, napisali su na GP Maljevac.

Izvor: Klix/Index.ba

Najnovije

Uredba Vlade FBiH o pomoći radnicima u iznosu do 2.520 KM: Privatnici bili “škrti”, mjera bi mogla biti produžena

Prošlo je skoro pet mjeseci od donošenja Uredbe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom se omogućava poslodavcima da izvrše...