Mijatović o četvrtom delegatu u Klubu Srba : Neću ja biti “kurban” kako su neki zamislili

Preporučujemo

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, večeras se oglasio na svom Facebook nalogu povodom aktueliziranja priče oko četvrtog delegata u Klubu Srba u Domu naroda PS BiH.

Istakao je kako nema namjeru biti “kurban” niti izgovor zbog čega se sa nekim mora ili ne mora u vlast na nivou države.

Poručuje da lideri stranaka imaju odgovornost oko odluke koja se tiče izbora delegata u Dom naroda.

Mijatovićevu objavu ovim putem prenosimo u cijelosti:

– Pokret za državu nije privatni projekat Vojina Mijatovića niti bilo kog drugog pojedinca, već koalicija nekoliko političkih stranaka.

Punog srca sam sa još nekoliko ljudi vodio ovaj projekat i uspeli smo ostvariti puno BiH jedinstvo i odličan rezultat.

Pozdravljam današnju odluku oko sporazuma 8-orke radujem se činjenici da SDP BiH preuzima odgovornost i procese u FBiH i na nivou države, te je moja podrška istom sporazumu na sjednici predsedništva i Glavnog odbora SDP BiH neupitna.

Ja im želim sreću i hrabrost u procesu donošenja odluke, želim vam da očuvate jedinstvo i spasite živce sa manitim Vukanom i ostalim “velikim” liderima tzv. opozicije u RS.

Moj stav je jasan snsd ne sme imati 4, a opozicija koja je ista kao i snsd ne sme imati 2 nije lako naći rešenje ali verujem da vi hoćete.

Ja sam uradio šta je do mene postigli smo rezultat, prvi put u istoriji imamo listu za Dom naroda, sve ostalo je do vas nema potrebe da se skrivate iza mene ili bilo koga drugoga.

Ja sve građane BiH čekam u Banja Luci na svečanoj akademiji povodom Dana državnosti BiH, nemam nameru biti “kurban” kako su mi neki namenili ulogu, a pogotovo izgovor zašto se sa nekim mora ili ne mora u vlast na nivou države.

Takođe obaveštavam sve duboko ”zabrinute” da je puna odgovornost na odluci oko izbora delegata u Dom Naroda iz Republike Srpske na liderima stranaka koje imaju poslanike u okviru Pokreta za državu u NSRS.

Ja sam rezultat napravio i spreman sam da preuzmem odgovornost u izvršnoj vlasti ispred SDP BiH koja mi bude poverena.

Vi ste lideri vi znate šta je najbolje za BiH, napisao je Mijatović.

 

 

Najnovije

Salihamidžić ostaje bez vozačke dozvole?

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić ići će na sud u Minhenu zbog prebrze vožnje, piše njemački list Bild. Salihamidžića...