Mijatović o četvrtom delegatu u Klubu Srba : Neću ja biti “kurban” kako su neki zamislili

Preporučujemo

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, večeras se oglasio na svom Facebook nalogu povodom aktueliziranja priče oko četvrtog delegata u Klubu Srba u Domu naroda PS BiH.

Istakao je kako nema namjeru biti “kurban” niti izgovor zbog čega se sa nekim mora ili ne mora u vlast na nivou države.

- -

Poručuje da lideri stranaka imaju odgovornost oko odluke koja se tiče izbora delegata u Dom naroda.

Mijatovićevu objavu ovim putem prenosimo u cijelosti:

– Pokret za državu nije privatni projekat Vojina Mijatovića niti bilo kog drugog pojedinca, već koalicija nekoliko političkih stranaka.

Punog srca sam sa još nekoliko ljudi vodio ovaj projekat i uspeli smo ostvariti puno BiH jedinstvo i odličan rezultat.

- -

Pozdravljam današnju odluku oko sporazuma 8-orke radujem se činjenici da SDP BiH preuzima odgovornost i procese u FBiH i na nivou države, te je moja podrška istom sporazumu na sjednici predsedništva i Glavnog odbora SDP BiH neupitna.

Ja im želim sreću i hrabrost u procesu donošenja odluke, želim vam da očuvate jedinstvo i spasite živce sa manitim Vukanom i ostalim “velikim” liderima tzv. opozicije u RS.

Moj stav je jasan snsd ne sme imati 4, a opozicija koja je ista kao i snsd ne sme imati 2 nije lako naći rešenje ali verujem da vi hoćete.

Ja sam uradio šta je do mene postigli smo rezultat, prvi put u istoriji imamo listu za Dom naroda, sve ostalo je do vas nema potrebe da se skrivate iza mene ili bilo koga drugoga.

Ja sve građane BiH čekam u Banja Luci na svečanoj akademiji povodom Dana državnosti BiH, nemam nameru biti “kurban” kako su mi neki namenili ulogu, a pogotovo izgovor zašto se sa nekim mora ili ne mora u vlast na nivou države.

Takođe obaveštavam sve duboko ”zabrinute” da je puna odgovornost na odluci oko izbora delegata u Dom Naroda iz Republike Srpske na liderima stranaka koje imaju poslanike u okviru Pokreta za državu u NSRS.

Ja sam rezultat napravio i spreman sam da preuzmem odgovornost u izvršnoj vlasti ispred SDP BiH koja mi bude poverena.

Vi ste lideri vi znate šta je najbolje za BiH, napisao je Mijatović.

 

 

Najnovije

Broj zaposlenih u BiH u martu bio 853.002 osobe, a prosječna neto plaća 1.353 KM

U martu 2024. godine broj zaposlenih osoba u BiH iznosio je 853.002, a od toga 387.022 žena, navode iz...