- Advertisement -

Mijatović: Sedmice ispred nas će pokazati da li je prioritet BiH ili lični interesi

Preporučujemo

Potpredsjednik  SDP-a BiH Vojin Mijatović oglasio se na Facebooku gdje je poručio da je oktobar 2022. godine mjesec općih izbora, a da je Pokret za državu ključ vlasti u RS.

– Ostalo je još osam mjeseci do općih izbora u BiH, jedini aktivan BiH projekat je još uvek neformalna koalicija Pokret za državu, koja okuplja sve političke stranke kojima je neupitan suverenitet i integritet BiH u entitetu RS. Ova koalicija je jedini garant da više niko, nikada poput Milorada Dodika neće moći da uđe u direktan napadan na Ustavni poredak BiH.

Bez poslanika ove koalicije ni Dodik ni opozicija neće imati većinu za formiranje vlasti, a potpuno je jasno da će se ova dva bloka do kraja takmičiti ko je veći nacionalista do samih izbora. Potpuno je jasno da će glasovi ove opozicije odlučiti i ko će iz RS u Predsjedništvo BiH, ali i ko će biti i predsjednik RS.

Sedmice ispred nas će pokazati i iskrenost svih u okviru ove koalicije, javnosti će biti vrlo jasno da li je BiH prioritet ili lični i stranački interesi.

Također BiH dijaspora će sada imati priliku da pokaže istinski patriotizam jer sad po prvi put može da glasa za jednu listu svih bosanskohercegovačkih stranaka. Dakle oktobar je mjesec odluke i mjesec istine za sve nas, u oktobru će biti konačno jasno ima li ili nema Bosne i Hercegovine u entitetu RS – napisao je Mijatović.

Pročitajte:  Mijatović: Političari koji su nas uveli u rat traju duže od nekih monarhija
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

U subotu borilački spektakl u Bosanskoj dolini piramida “Pyramid Cup 2022”

Taekwondo kolektiv Bosna iz Visokog ovog vikenda organizuje Međunarodno otvoreno prvenstvo u taekwondou "Pyramid Cup 2022" Visoko, a ovaj...