Milan Radoičić priznao da je bio u Banjskoj i organizovao napad

Preporučujemo

Punomoćnik Milana Radoičića, advokat Goran Petronijević, potvrdio je u Radoičićevo ime da se on nalazio u nedjelju u Banjskoj, na sjeveru Kosova, te da je izvršio sve logističke pripreme za „pružanje otpora srpskog naroda Kurtijevom teroru“.

Radoičić je putem punomoćnika obavijestio javnost da je zajedno sa svojim sunarodnicima na sjeveru Kosova 24. septembra došao na sjever Kosova u predjelu sela Banjska.

Kaže da je Radoičić obavio sve logističke pripreme te da nije obavještavao nikog iz vlasti Republike Srbije, niti lokalne političke strukture sa sjevera KiM. Napominje da nije imao nikakvu pomoć od njih, jer je već bilo razlika u dosadašnjim metodama otpora.

Do stradanja pripadnika Kosovske policije je, tvrdi, došlo slučajno, a onda je došlo do „žestokog okršaja“ na obje strane.

„Neka svima bude jasno da nismo nikakvi teroristi, već borci za slobodu našeg naroda“, poručio je.

Rekao je da je spreman da se u vezi sa ovim događajem odazove pozivu nadležnih organa Republike Srbije.

Preuzeo je odgovornost i naveo da podnosi ostavku na mesto potpredsjednika Srpske liste.

Advokat je rekao i da o samim detaljima događaja ne može da govori, ali da po prethodnim informacijama kosovski policajac stradao od eksploziva koji „nije bio namijenjen njemu, niti bilo kome drugom“, a ne od metka.

Rekao da nema ovlaštenja niti saznanja da govori o bilo čemu van saopštenja Milana Radoičića.

„Mislim da bi morala i država i međunarodna zajednica, pogotovo KFOR da se aganžuje jer ta sitaucija može da eskalira. Rovita je jako. Nemojte mislite da je Milan Radoičić jedan, mnogo Milana Radoičića ima dole“, poručio je.

Najnovije

Lana Pudar prošla u polufinale Evropskog prvenstva na 100 metara delfin

Sjajna Lana Pudar je prošla u polufinale Evropskog prvenstva u malim bazenima u utrci na 100 metara delfin.Lana je...