Milan Tegeltija ponovo izabran za predsjednika VSTV-a

Preporučujemo

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine ponovo je izabralo Milana Tegeltiju za predsjednika VSTV-a, na mandat od četiri godine. On je izabran sa 13 glasova ”za” i jednim ”protiv” – tajnim glasanjem 14 prisutnih članova, javila je reporterka N1 Milica Vučetić.

Milan Tegeltija rođen je 16. oktobra 1971. godine u Pančevu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci 1995. godine, gdje je položio i pravosudni ispit 1997. godine.

- -

Nakon završetka pripravničkog staža 1997. godine obavlja poslove advokata u vlastitoj advokatskoj kancelariji. U periodu od 1998. do 2001. godine bio je sudija Vojnog suda Banjaluka, a potom od 2001. godine savjetnik Ombudsmana Republike Srpske. U martu 2004. godine imenovan je za tužioca u Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je imenovalo Tegeltiju za predsjednika Osnovnog suda u Banjaluci u martu 2007. godine.

Za člana VSTV-a BiH ispred okružnih sudova, Višeg privrednog suda Banjaluka, osnovnih sudova i okružnih privrednih sudova Republike Srpske izabran je u junu 2014. godine.

G. Tegeltija je obavljao dužnost predsjednika Udruženja sudija u Bosni i Hercegovini, a također je dugogodišnji edukator Centra za edukaciju sudija i tužilaca Republike Srpske i Centra za edukaciju sudija i tužilaca Federacije Bosne i Hercegovine.

- -

Sudije okružnih sudova, Višeg privrednog suda Banjaluka, osnovnih sudova i okružnih privrednih sudova Republike Srpske iskazale su povjerenje sudiji Tegeltiji ponovo ga izabravši za člana VSTV-a BiH u junu 2018. godine.

Na funkciji predsjednika VSTV-a Milan Tegeltija je od 2014. godine.

Najnovije

Uredba Vlade FBiH o pomoći radnicima u iznosu do 2.520 KM: Privatnici bili “škrti”, mjera bi mogla biti produžena

Prošlo je skoro pet mjeseci od donošenja Uredbe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom se omogućava poslodavcima da izvrše...