Milanović: Ako se Ustavni sud usudi poništiti izbore to će biti državni udar

Preporučujemo

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je kako upozorenje Ustavnog suda da ne smije sudjelovati u izbornom procesu, u njegovom “emotivnom i političkom svijetu ima karakter bukve”, poručivši da će, usude li se poništiti izbore, to biti državni udar.

“To tzv. upozorenje Ustavnog suda u mom emotivnom i političkom svijetu ima karakter ove bukve. Ako se usude poništiti izbore, to je državni udar”, izjavio je Milanović.

- -

Ponovio je kako se upozorenje Ustavnog suda ne odnosi na njega jer nije riječ o odluci.

“Obična patvorina političkih olupina. Pridavat ću joj jednaku pozornost kao što je Aleksandar Plenković pridavao činjenicama koje je dobio od SOA-e o druženju Turudić-Mamić. Premijer je to dobio od mene, a činjenice je potpuno zanemario. Ovo je jedna protuustavna patvorina”, rekao je Milanović na Plitvicama referirajući se na upozorenje Ustavnog suda.

Ustavni sud, kaže, može unijeti veliki nered u hrvatski prostor i “napraviti ono što Plenković već godinama radi, a to je sluđivanje”.

“To je utaban put u mentalnu propast hrvatskog društva. Ali to ćemo promijeniti jer Rijeke pravde dolaze. Vidite kako biram riječi. Više ne govorim gangsteri, nego političke olupine”, ustvrdio je Milanović.

Najnovije

Nizozemska obavještajna služba vidi ratove u Gazi i Ukrajini i uništavanje Kur’ana kao okidač za terorističke prijetnje

Nizozemska nacionalna obavještajna agencija saopštila je u utorak da su prijetnje usmjerene na Nizozemsku sve više povezane sa svjetskim...