- Advertisement -

Milorad Dodik stigao u zgradu Delegacije EU na razgovor s Palmerom i Eichhorst

Preporučujemo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik stigao je u zgradu Delegacije Evropske unije na sastanak s direktoricom pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelinom Eichhorst i specijalnim izaslanikom Ministarstva vanjskih poslova SAD-a Matthewom Palmerom.

Njih dvoje su u Sarajevo stigli jučer na novu rundu pregovora o izbornim i ustavnim reformama u BiH.

Jutros su imali sastanak sa članovima kolegija oba doma državnog parlamenta, nakon čega će uslijediti niz sastanaka u zgradi Delegacije EU, prije nego što sutra odu u Neum na završne pregovore.

S Dodikom je na sastanak stigao i Petar Đokić, lider Socijalističke partije Republike Srpske, Nenad Stevandić, lider Ujedinjene Srpske, i Darko Banjac, predsjednik Narodne partije Srpske.

Osim izbornih reformi, moguće je da će neka od tema biti i blokada državnih institucija s obzirom na to da je danas, nakon sastanka u Parlamentu BiH, Angelina Eichhorst pozvala na vraćanje u institucije i iskazala jasan stav da je ponašanje zvaničnika iz RS-a neprihvatljivo.

Pročitajte:  Propao Dodikov plan sa Tegeltijom: Pred Vijećem sigurnosti UN-a govorit će Džaferović ili Komšić
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Kulaglić: Očekujemo od četiri do pet hiljada učesnika Marša mira 2022.

Ovogodišnje pripreme za Marš mira 2022 koji se održava u sklopu obilježavanja 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice teku...