Milovan Drecun: Ne želimo saradnju saradnju sa Srbijom u istrazi da ne bi došlo do manipulacije dokazima

Preporučujemo

Predsjednik skupštinskog Odbora za Kosovo Milovan Drecun smatra kako je najavljena posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovskoj Mitrovici u subotu kako bi bio i razgovarao sa Srbima na Kosovu, sigurnosno vrlo rizična, ali neophodna.

Iz kabineta predsednika Srbije ranije je beogradskim medijima potvrđeno da će povodom ubistva Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative Srbija, demokracija, pravda, predsjednik Vučić u subotu posjetiti Kosovsku Mitrovicu, a u subotu uvečer Gračanicu i Laplje Selo kako bi bio i razgovarao sa Srbima na Kosovu.

- -

“Predsjednik Republike Srbije bit će sa srpskim narodom, pokazat će da Srbija u potpunosti stoji iza srpskog naroda. Uputit će poruku stabilizacije, ohrabriti građane i garantirati sigurnost koliko je to moguće”,  rekao je Drecun za RTS.

Milovan Drecun je rekao da dosadašnji tijek istrage pokazuje da se radi o veoma dobro planiranom i, nažalost, efikasno izvedenom brutalnom ubistvu Olivera Ivanovića, kao i da su ga izveli profesionalci, prenosi radiosarajevo.ba.

Predsjednik skupštinskog Odbora za Kosovo je mišljenja da je razlog zašto u Prištini ne žele saradnju sa Beogradom to što žele “da manipuliraju dokazima koji će biti prikupljeni”.

Kosovski ministar pravde Abelard Tahiri odbacio je ranije mogućnost da se Beograd uključi u istragu o ubistvu vođe Građanske inicijative Sloboda, demokracija, pravda Olivera Ivanovića, objavili su prištinski mediji nakon zahtjeva iz Beograda da se istražnim organima Srbije omogući sudjelovanje u istrazi.

- -

Direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić kazao je ranije za RTS da nema nastavka dijaloga u Briselu dok Srbija ne dobije odgovore o ubistvu Olivera Ivanovića.

“Onaj koji je ovo uradio, uradio je najgoru stvar za naš narod. Sada je jako važno da oni koji su odgovorni za istragu, a to su kosovske institucije, daju odgovor i mi tražimo, zahtijevamo da se Srbiji omogući da učestvuje u istrazi, a mi ćemo našu istragu voditi svakako”, istaknuo je Đurić.

Lider Građanske inicijative Srbija, demokracija, pravda Oliver Ivanović ubijen je u utorak dok je ulazio u prostorije stranke, a bit će sahranjen u četvrtak u Beogradu.

Najnovije

Izdate preporuke poslodavcima: Savjetuje se prekid rada na otvorenom između 12 i 17 sati

Uz toplotni val koji je zahvatio Bosnu i Hercegovinu, bilježi se značajan porast intervencija. Građanima je savjetovano da izbjegavaju aktivnosti...