Ministar Bukvarević na godišnjici osnivanja Patriotske lige Livno

preporučujemo

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida oslobodilačkog rata Salko Bukvarević prisustvovao je svečanoj akademiji u povodu obilježavanja formiranja Patriotske lige Livno.

Obraćajući se prisutinim ministar Bukvarević je objasnio rad i zalaganje Ministarstva u donošenju Zakona o pravima demobiliziranih branitelja i članova njihovih porodica te ih upoznao kako će sljedeće sedmice biti organiziran sastanak sa svim ministrima kako bi se pronašlo adekvatno rješenje i bili zbrinuti branitelji koji imaju manje od 57 godina, a koji nisu ostvarili prava kroz doneseni federalni zakon.

S obzirom na to da je ministar upoznat s problemom priznavanja ranije izdanih rješenja i izdavanjem novih u Odjelu odbrane u Livnu, pozvao je prisutne da svoja prava traže zakonski definiranim procedurama, da pišu tužbe, molbe, zahtjeve i koriste sve raspoložive pravne lijekove jer je, kako je kazao, to jedini put za rješavanje ovakvih i sličnih problema.

Uz čestitke organizatorima u povodu godišnjice formiranja Patriotske lige, ministar je kazao i da su “Bošnjaci u Livnu heroji budući da se susreću s nizom problema ali istrajavaju i ne napuštaju svoja ognjišta”.

Prisutnima su se još obratili, u ime domaćina Mujo Sitnić i Sakib Halilović u ime Patriotske lige BiH, a svečanost je popraćena prigodnim kulturno-umjetničkim programom, saopćeno je iz Kabineta ministra Bukvarevića.

Najnovije

Mektić poručio Sanji Vulić: Ti si fenomen po količini gluposti

Poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarane skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da joj je jasno da predstavnici pojedinih ambasada ne...