Ministar Krstičević: Odluka Srbije je neopravdana, više govori o njima

Preporučujemo

Vlada Srbije na današnjoj je sjednici odlučila da ministar obrane RH Damir Krstičević do daljnjega nije dobrodošao u Srbiju. Reagirao je ministar Krstičević.

Komentar ove odluke dao je ministar Krstičević.

 “Ja i ministar Vulin, mi smo dva različita svijeta. Ja sam fokusiran na razvoj i na jačanje Hrvatske vojske, na jačanje sustava domovinske sigurnosti kao interes Republike Hrvatske. U svom poslu vodim se uvijek vrijednostima, odgovornošću i ono što je najbitnije, da nikad ne činim nekome drugome nešto što ne bih želio da netko drugi čini meni. Takav sam bio i u Domovinskom ratu i nakon prisilnog umirovljenja i rada u privatnom sektoru i danas kao ministar obrane Republike Hrvatske. Naša odluka, odluka države, je bila opravdana. To je bio naš odgovor na provokacije od strane gospodina Vulina i to bi napravila svaka suvremena, moderna država, koja vodi računa o svom suverenitetu, dostojanstvu i o nacionalnim interesima. Ja nisam nikada nikoga vrijeđao. Nisam nešto rekao što nije istina, nisam odlazio u Srbiju niti nešto loše govorio, međutim, ova odluka je neopravdana, ovo je odluka vlade Republike Srbije, ja se s tom odlukom mogu nositi i ova odluka više govori o njima”, rekao je ministar Krstičević.

“Možda su i razlozi moje sudjelovanje u Domovinskom ratu, možda su i razlozi što sam bio zapovjednik 4. gardijske brigade, može biti puno razloga”, rekao je Krstičević, piše N1.

“Ja sam uvijek za suradnju, znate da i danas Hrvatska vojska puno surađuje sa svima, s našim partnerom SAD-om, Velikom Britanijom, Izraelom. Potrebna nam je suradnja, surađujemo s našim susjednim državama i uvijek Hrvatska želi suradnju, dijalog, fokusiranost na budućnost i to je ta Hrvatska, članica NATO-a, članica Europske unije, koja je usmjerena na budućnost, to je ozbiljna, moderna država koju imamo”, rekao je Krstičević, dodavši da je u stalnom kontaktu s premijerom Plenkovićem.

Podsjetimo, u objašnjenju svoje odluke iz Vlade Srbije priopćeno je: ‘Mjere reciprociteta Vlada Srbije donijela je kao odgovor na notu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske o zabrani ulaska ministra obrane Republike Srbije Aleksandra Vulina u ovu državu’, priopćeno je iz srbijanske Vlade.

Najnovije

Bijeljina: Uhapšeno pet osoba zbog trgovine uticajem i sprečavanja dokazivanja

Pet osoba uhapšeno je na području Bijeljine zbog sumnje da su počinili krivična djela trgovina uticajem i sprečavanje dokazivanja. Iz...