Ministar Krstičević: Odluka Srbije je neopravdana, više govori o njima

preporučujemo

Vlada Srbije na današnjoj je sjednici odlučila da ministar obrane RH Damir Krstičević do daljnjega nije dobrodošao u Srbiju. Reagirao je ministar Krstičević.

Komentar ove odluke dao je ministar Krstičević.

 “Ja i ministar Vulin, mi smo dva različita svijeta. Ja sam fokusiran na razvoj i na jačanje Hrvatske vojske, na jačanje sustava domovinske sigurnosti kao interes Republike Hrvatske. U svom poslu vodim se uvijek vrijednostima, odgovornošću i ono što je najbitnije, da nikad ne činim nekome drugome nešto što ne bih želio da netko drugi čini meni. Takav sam bio i u Domovinskom ratu i nakon prisilnog umirovljenja i rada u privatnom sektoru i danas kao ministar obrane Republike Hrvatske. Naša odluka, odluka države, je bila opravdana. To je bio naš odgovor na provokacije od strane gospodina Vulina i to bi napravila svaka suvremena, moderna država, koja vodi računa o svom suverenitetu, dostojanstvu i o nacionalnim interesima. Ja nisam nikada nikoga vrijeđao. Nisam nešto rekao što nije istina, nisam odlazio u Srbiju niti nešto loše govorio, međutim, ova odluka je neopravdana, ovo je odluka vlade Republike Srbije, ja se s tom odlukom mogu nositi i ova odluka više govori o njima”, rekao je ministar Krstičević.

“Možda su i razlozi moje sudjelovanje u Domovinskom ratu, možda su i razlozi što sam bio zapovjednik 4. gardijske brigade, može biti puno razloga”, rekao je Krstičević, piše N1.

“Ja sam uvijek za suradnju, znate da i danas Hrvatska vojska puno surađuje sa svima, s našim partnerom SAD-om, Velikom Britanijom, Izraelom. Potrebna nam je suradnja, surađujemo s našim susjednim državama i uvijek Hrvatska želi suradnju, dijalog, fokusiranost na budućnost i to je ta Hrvatska, članica NATO-a, članica Europske unije, koja je usmjerena na budućnost, to je ozbiljna, moderna država koju imamo”, rekao je Krstičević, dodavši da je u stalnom kontaktu s premijerom Plenkovićem.

Podsjetimo, u objašnjenju svoje odluke iz Vlade Srbije priopćeno je: ‘Mjere reciprociteta Vlada Srbije donijela je kao odgovor na notu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske o zabrani ulaska ministra obrane Republike Srbije Aleksandra Vulina u ovu državu’, priopćeno je iz srbijanske Vlade.

Najnovije

Sarajevski aerodrom želi privući kompaniju Emirates

Sarajevski aerodrom se nada da će privući jednu od najvećih svjetskih aviokompanija, Emirates, da pokrene letove za Bosnu i...