Ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić u Novom Pazaru

Preporučujemo

Povodom Dana grada ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić sastao se u Novom Pazaru sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem kako bi dogovorili buduću saradnju između dva grada na polju kulture i sporta. Tim povodom gradonačelnik Biševac je izrazio zadovoljstvo posjetom ministra Kurića.

„Zanimljivo je da je ministar Kurić prvi ministar kulture iz BiH koji je posjetio Novi Pazar i upotpunio ovu našu svečanost. Razgovarali smo o mogućnostima saradnje na polju kulture i sporta između naša dva bratska grada“, rekao je gradonačelnik Biševac.

- -

Ministar Kurić se zahvalio gradonačelniku na gostoprimstvu, te naglasio da je ovo početak kulturne saradnje Sarajeva i Novog Pazara.

„Smatram da prostora za kulturnu razmjenu ima, zato smo sa gradonačelnikom Biševcem otvorili razgovore o projektima u sektorima kulture i sporta koji se mogu realizirati do kraja ove godine, kao i o programima u budućnosti.”, naglasio je ministar Kurić.

Tokom posjete, ministar Kurić je prisustvovao premijernom izvođenju predstave “Deportacija” bosanskohercegovačkog redatelja Gradimira Gojera, rađene po tekstu Željka Vušurovića.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...