Ministar saobraćaja KS o hapšenjima uposlenika GRAS-a: Podrška policiji i tužilaštvu

Preporučujemo

Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo je izrazio podršku policiji i tužilaštvu u akciji ‘Tender’ u kojoj su uhapšene četiri uposlenika GRAS-a koja se sumnjiče za malverzacije prilikom kupovine polovnih trolejbusa, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Federalne uprave policije jučer su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo i podrške Obavještajno sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine započeli realizaciju operativne akcije kodnog naziva ‘Tender’, te uhapsili četiri osobe zbog malverzacija s tenderom GRAS-a za polovne trolejbuse.

Ovim povodom, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, Adnan Šteta je istakao kako će svi federalni i kantonalni policijski organi, kao i tužilaštvo, koji rade, ne samo na pomenutom slučaju, nego i na svim drugim operativnim akcijama koje se poduzimaju, uvijek imati podršku resornog ministarstva, a sve u cilju čuvanja javnog interesa građana Kantona Sarajevo, saopšteno je iz resronog ministarstva.

Najnovije

Biden ipak Ukrajini šalje projektile dugog dometa

Američki predsjednik Joe Biden obavijestio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da će Washington opskrbiti Kijev projektilima ATACMS dugog dometa,...