Ministar saobraćaja KS o hapšenjima uposlenika GRAS-a: Podrška policiji i tužilaštvu

Preporučujemo

Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo je izrazio podršku policiji i tužilaštvu u akciji ‘Tender’ u kojoj su uhapšene četiri uposlenika GRAS-a koja se sumnjiče za malverzacije prilikom kupovine polovnih trolejbusa, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Federalne uprave policije jučer su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo i podrške Obavještajno sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine započeli realizaciju operativne akcije kodnog naziva ‘Tender’, te uhapsili četiri osobe zbog malverzacija s tenderom GRAS-a za polovne trolejbuse.

- -

Ovim povodom, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, Adnan Šteta je istakao kako će svi federalni i kantonalni policijski organi, kao i tužilaštvo, koji rade, ne samo na pomenutom slučaju, nego i na svim drugim operativnim akcijama koje se poduzimaju, uvijek imati podršku resornog ministarstva, a sve u cilju čuvanja javnog interesa građana Kantona Sarajevo, saopšteno je iz resronog ministarstva.

Najnovije

Efendić odgovorio na prozivke na Facebooku, pa kritikovao Vladu KS: Ta ekipa nije ni za šta osim parade

Novinarka Rubina Čengić jutros je na društvenoj mreži Facebook problematizirala probleme s kojima se susreću stanovnici Dobrinje 3 kada...