Ministarstvo sigurnosti BiH reklo kako je uništeno 700 kg droge, policija RS-a sljedeći dan pronašla istu drogu

Preporučujemo

Ministarstvo sigurnosti BiH je saopštilo da je 26. jula u pogonima Termoelektrane Gacko uništeno više od 700 kg narkotika, ulične vrijednosti od sedam miliona maraka. Mediji nisu bili pozvani da zabilježe ovo uništavanje droge.

Kako saznaje ATV, sljedeći dan 27. jula, policija RS-a je u krugu iste termoelektrane pronašla identičnu drogu, koja iz nepoznatih razloga, nije uništena.

- -

Tri najlonske kese su pronađene kod kontejnera za otpad, u blizini blok komande i glavne radionice, a u njima su se nalazilli heroin, skank i kokain.

Okružno tužilaštvo u Trebinju je pokrenulo istragu o tome zašto ova droga nije uništena te kako je dospjela na ovo mjesto.

Trebalo bi se uraditi vještačenje i uviđaj i da vaganje pronađene droge, koja je, pod za sada misterioznim okolnostima, ostala neuništena.

Za obezbjeđenje i prevoz droge je, kako se navodi, bila nadležna SIPA, uz podršku Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja MUP-a FBiH.

- -

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač je danas za ATV potvrdio kako je u  u krugu termoelektrane pronađena određena količina kokaina, skanka i heroina.

On je rekao i kako će policija saslušati i uzeti izjave od članova Komisije za uništavanje opojnih droga, koje funkcioniše pri Ministarstvu sigurnosti BiH, a koje je zaduženo za nadzor nad uništavanjem narkotika.

Na osnovu istrage će se utvrditi da li je sve urađeno u skladu sa propisima te da li je bilo nekih propusta u uništavanju narkotika vrijednosti oko sedam miliona maraka.

(Index.ba)

Najnovije

U Turskoj ga veličaju a Grci pozivaju UEFA-u da kazni Džeku: Neprimjereno za njegovu karijeru

U prvom meču četvrtfinala Konferecnijske lige Fenerbahče je izgubio 3:2 na gostovanju od Olympiacosa, a jedna od najzapaženijih tema...