Miralem Pjanić, bh. reprezentativac i igrač Barcelone posjetio Konjic

preporučujemo

Miralem Pjanić, bh. reprezentativac i igrač Barcelone u četvrtak je posjetio Konjic gdje su ga ugostili općinski načelnik Osman Ćatić sa suradnicima, predsjednik Fudbalskog kluba “Igman” Konjic Đahid Muratbegović te mladi konjički nogometaši iz Omladinskog pogona.

“Prvi put sam u Konjicu, vrlo sam iznenađen dočekom i gostoprimstvom i iskreno se nadam da ću imati priliku u budućnosti više upoznati ovaj grad. Drago mi je da sam se družio s dječacima iz Konjica, koji treniraju i žive fudbal, koji imaju svoje snove”, kazao je Miralem Pjanić tokom posjete, poručivši im da vjeruju u sebe jer u životu je sve moguće, saopćeno je iz Općine Konjic.

“Ovo je velika čast za grad i naš klub jer on je naš idol”, naglasili su članovi Omladinskog pogona Harun Hebibović i Ibrahim Zahirović, koji su zahvalili Pjaniću na posjetu i druženju.

“Osmijesi na licima naših mladih članova Kluba sve govore”, istaknuo je Đahid Muratbegović, predsjednik Fudbalskog kluba “Igman” Konjic, koji se također zahvalio na posjeti i poručio mladim Konjičanima da iskoriste uslove koje nudi stadion FK “Igman” i novi moderno uređeni pomoćni teren da vrijedno treniraju i trude se, kako bi u budućnosti ostvarili uspjeh, kakav je do sada zabilježio Miralem Pjanić u svojoj karijeri.

Tokom posjete, prenosi Fena, načelnik Osman Ćatić i predsjednik FK “Igman” Đahid Muratbegović, Pjaniću su uručili dres tog kluba, knjige koje svjedoče o stogodišnjoj tradiciji nogometa i drugih sportova u Konjicu te sliku s motivom Stare kamene ćuprije koju je danas pohodio ovaj uspješni bh. nogometaš.

Najnovije

U Neumu mnoštvo građana, ovogodišnja sezona bi mogla biti pun pogodak

U Bosni i Hercegovini vrhunac je toplotnog vala. Brojni građani spas od vrućina potražili su na bh. obali, u...