Predsjednik Željezničara o dugovanjima prema Amaru Osimu: Stigla opomena pred tužbu

Preporučujemo

U prostorijama Plavog salona na Grbavici održana je vanredna press konferencija FK Željezničar na kojoj je predsjednik kluba Senad Misimović govorio o aktuelnoj situaciji u FK Željezničar pred kraj sezone 2017/2018.

Željo je osvojio Kup BiH, ali je još jednom prokockao titulu prvaka koju je osvojio Zrinjski.

“Što se tiče odnosa sa Amarom Osimom, nema problema. On je član porodice i najtrofejniji trener FK Željezničar. 2014. godine bio sam spreman sam izgraditi trening kamp i razgovarao sam sa Osimom o organiziaciji. To se nije realizovalo, ali sam uložio u pomoćni teren. Nije mi bila namjera da se bavim klubom, ali su Osim i Šiljak zaslužni što se bavim klubom. Osim me je zamolio da pomognem klubu kada je odlazio u Katar. 2015. godine klub je bio u predstečajnom postupku, imali smo velike probleme, dugove. Prošle godine, 12.10, dva člana Uprave su razgovarali sa Osimom o temi sardnje sa klubom. Razgovam sa svakim ko može pomoći klubu i što može biti dobro za klub. Razgovarali smo, ali se moraju poklopiti ambicije trenera i kluba. Ovaj klub se nikada neće baviti radnjama van terena. Vi znate da uvijek imamo u takmičenju radnje koje se događaju van terena i bitno je da znamo ko se ne bavi tim. Ako se ambicije Amara Osima poklope sa klupskim, ne postoji osoba koja nije dobrodošla u klub. Interes kluba je iznad svakog drugog interesa”, rekao je Misimović, te je dodao:

“Istraživao sam slučaj Amara Osima jer se radi o velikom iznosu kojeg potražuje. Teško je povjerovati da su se na takav način radile novčane transakcije. To se ne može van sudskog procesa riješiti. Na adresu je došla opomena pred tužbu koju je poslao advokat Amara Osima. Ne želim da se pogrešno shvatim, to je jedini način na koji može potražiti svoj novac i klub će reagovati na to”, rekao je Misimović, prenosi Sportsport.ba.

Vanredna konferencija za medije FK Željezničar na kojoj se obraća predsjednik Kluba, Senad Misimović.

Gepostet von FK Željezničar am Mittwoch, 16. Mai 2018

Najnovije

Uprkos zabrani, u Beogradu održan skup podrške Palestini

I pored toga što je današnji skup podrške Palestini u Beogradu zabranjen, grupa od oko 200 građana ipak okupila...