Mlada rumunska košarkašica preminula u snu na svoj 18. rođendan

Preporučujemo

Mlada rumunska košarkašica Alessia Maria Raiciu preminula je na svoj 18. rođendan, objavio je Košarkaški savez Rumunije.

Jedan od najtalentovanijih igračica svoje generacije umrla je na dan kada je trebala da postane punoljetna, a njen iznenadni odlazak šokirao je sve u Rumuniji.

-Košarkaški savez Rumunije upućuje iskreno saučešće ožalošćenoj porodici! Počivaj u miru Alessia, objavio je na Rumunski košarkaški savez, koji je potvdio da je umrla u snu i da je imala aneurizmu.

Prerani odlazak košarkašice Alessije Raiciu objašnjen je kao “iznenadna smrt”, a liječnici navode da mladima u većini situacija srce naglo stane, ali se ni obdukcijom ne može utvrditi tačan uzrok smrti.

Ipak, nakon dugih istraživanja, stručnjaci su došli do zaključka da su stanja koja uzrokuju iznenadnu smrt povezana sa srcem i da se mogu otkriti tokom života.Raiciu je u dosadašnjoj karijeri osvojila brojne medalje na državnom prvenstvu mladih sa svojim klubom CS Olimpia Bukurešt.

Najnovije

Bliži se kraj egzodusu, ko je pobjegao, pobjegao je? “Nakon referenduma Kremlj ide korak dalje”

Ruski nezavisni portal Meduza, koji djeluje iz inostranstva, javlja da ruske vlasti planiraju zatvoriti granice za muškarce u dobi...