Mladi takmičari Konjičkog Kluba Sarajevo najbolji na prvenstvu u Beogradu

preporučujemo

U nedjelju je održano Prvenstvo Grada Beograda u dresurnom jahanju, a takmičari Konjičkog Kluba Sarajevo su postigli sjajne rezultate.

Prvenstvo je održano na terenima JKP Hipodrom Beograd u organizaciji Konjičkog saveza Beograda, a održavalo se u individualnoj i ekipnoj konkurenciji u tri kategorije, djeca, juniori i seniori.

Na prvenstvu je ove godine godine učestvovao i jedan klub iz BiH, Konjički Klub Sarajevo i to s dva takmičarska para. Bh. predstavnici su bili Tayra Jusufović i grlo Nigh Sky u juniorskoj konkurenciji te Luna Jusufović s istoimenim grlom u kategoriji djece.

Sudijski kolegij su sačinjavali sudije Lucija Kostić, Višnja Andrić i Branko Nikolić.

U kategorijji djece prvo mjesto osvojila je BiH takmičarka Luna Jusufović sa rekordnim procentom osvojenih poena cjelokupnog takmičenja 83,19 posto, a u kategoriji juniora prvo mjesto je pripalo također bh. sportašici Tayri Jusufović s visokih 76 posto.

Ovim nastupom su jahačice Konjičkog Kluba Sarajevo ostvarile historijski uspjeh za Bosnu i Hercegovinu u dresurnom jahanju koje je jedna od tri priznate konjičke olimpijske discipline.

Konjički Klub Sarajevo je osnovan 2010. godine, a ima oko aktivnih 40 jahača.

Najnovije

Bugajski o ubrzanom naoružavanju Srbije: Nabavlja se oružje iz Rusije i moglo bi se koristiti u slučaju rata u BiH

Janusz Bugajski kaže da manji susjedi Srbije ne samo da trebaju biti zabrinuti, već bi trebalo i da preispitaju...