Modernizacija stadiona “Asim Ferhatović Hase”: Počeli radovi na obnovi reflektorske rasvjete

Preporučujemo

U okviru modernizacije infrastrukture na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu, u toku je realizacija projekta pojačanja rasvjete na reflektorima na stadionu.

Tim povodom su predstavnici Općine Centar predvođeni savjetnikom općinskog načelnika Bećirom Sirovinom, danas održali sastanak na stadionu na Koševu sa predstavnicima Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, kao nadzora projekta, i izvođačem radova. Sastanku je također prisustvovala i Jasmina Polić, direktorica Centra za sport i rekreaciju koji rukovodi, u ime Općine Centar kao vlasnika, stadionom zajedno sa svojim saradnicima, kao i vijećnica Općinskog vijeća Centar Senada Bosno.

- -

Ovom prilikom su predstavnici iz Općine Centar informisani da su tokom dana započeli radovi na demontaži reflektora na jednom od rasvjetnih stubova sa pregledom elektroinstalacija.

Utvrđenom dinamikom radova pojačanje reflektorske rasvjete na stadionu treba biti završeno do sredine juna ove godine, nakon čega će predstavnici UEFA-e doći u inspekciju prije održavanja prve po rasporedu međunarodne utakmice sredinom jula. S obzirom da se radovi izvode do 60 metara visine na metalnim stubovima, nestabilno vrijeme praćeno padavinama i grmljavinom može usporiti radove i odgoditi krajnji zadati rok.

Do sada je u realizaciji ovog projekta od početka marta ove godine, kada je načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić potpisao ugovor sa direktorom firme „SES“ d.o.o. Sarajevo Ibrahimom Dedovićem, kao izvođača radova, završena izrada idejnog, te glavnog izvedbenog projekta.

- -

Također je iz inostranstva naručen potreban materijal za rad kojeg čine rasvjetna tijela i dva razvodna elektro ormara. Naručena oprema će biti dostavljena početkom juna ove godine, nakon čega će započeti njena ugradnja.

Kako je javnost upoznata projekat modernizacije infrastrukture na stadionu na Koševu s ciljem ispunjavanja kriterija, koje propisuju FIFA i UEFA, za održavanje međunarodnih utakmica zajedničkim sredstvima finansiraju Općina Centar i Vlada Kantona Sarajevo, koji su izdvojili po 500.000 KM za ovu namjenu.

Najnovije

Veliko nevrijeme praćeno ledom pogodilo Tuzlanski kanton, oštećena vozila, stambeni objekti…

Tuzlanski kanton u večernjim satima pogodilo je nevrijeme praćeno grmljavinom, jakim udarima vjetra i gradom. Najteže su pogođeni Doboj Istok,...