Modni fotograf se pridružio klubu zlostavljača: Mario Testino zlostavljao asistente i modele

preporučujemo

Holywood su prošle godine potresali brojni skandali. A sve je počelo sa Harveyjem Weinsteinom koji je više od 30 godina zlostavljao brojne poznate i manje poznate glumice, piše index.hr.
Ali, nije samo Hollywood mjesto ovakvih nedopustivih zločina, već i modni svijet koji godinama nosi epitet vrlo okrutnog, kako po pitanju izgleda i starenja, tako i po pitanju zlostavljanja.

Nakon što je prvi po tom pitanju “pao” kontroverzni fotograf Terry Richardson, a zatim i Bruce Weber, red je došao na legendarnog Maria Testina koji je višestruko optužen za seksualno iskorištavanje modela.

Baš kao i u slučaju Weinsteina, radi se o godinama dugom zlostavljanju, ali je riječ o muškarcima jer prve optužbe sežu u daleke 90-e kada je, prema pisanju New York Timesa, Testino zlostavljao čak 13 muških modela i asistenata.

Ali, sada se javilo još modela, agenata i asistenata koji tvrde kako je Testinovo zlostavljanje dobro poznata stvar u modnome svijetu. Dok je zlostavljao, svojim žrtvama obećavao bi unosne poslove i svjetsku karijeru, što su radili i ostali optuženi zlostavljači.

Drugim riječima, Testino bi ih uglavnom zlostavljao tokom snimanja pa je tako ležao na modelima, tražio ih da se u potpunosti skinu, pokušavao bi ih poljubiti, držati im ruke iza leđa kako se ne bi mogli braniti, pipkati ih i slično, a tako je funkcionirao i Weber.

Testina su za zlostavljanje optužili i brojni asistenti, a zanimljivo je kako je obožavao mlade i heteroseksualne muškarce.

O svoj trojici tako se danas više ne govori kao o majstorima fotografije, nego o seksualnim zlostavljačima, a iako se tek sve optužbe moraju dokazati na sudu, Anna Wintour već je potvrdila kako Vogue više neće surađivati s Testinom, kao ni ostala izdanja Conde Nasta.

Najnovije

Turski mediji: Policija otkrila bombu, spriječen napad na Erdogana

Turske obavještajne službe osujetile su večeras pokušaj napada na predsjednika Recepa Tayipa Erdogana, prenose turski mediji. Eksplozivna naprava pronađena je...