Moguć nastavak pregovora s Kijevom, ali pod novim uslovima

Preporučujemo

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin u razgovoru sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoanom rekao da Moskva ostaje spremna za pregovore sa Ukrajinom, ali da su se, s obzirom da se situacija promijenila, i uslovi promijenili.

“Predsjednik je rekao da Rusija ostaje spremna za pregovore. Ali situacija se promijenila, pa i uslovi”, rekao je Peskov novinarima, prenosi Tass.

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je juče da je Putin rekao Erdoganu da postoji mogućnost da se vrati pregovorima sa Kijevom, ali pod novim uslovima.

Čavušoglu je naveo da je Putin to iznio u razgovorima sa turskim kolegom na marginama samita Šangajske organizacije za saradnju, koji je nedavno održan u Samarkandu, prenosi RIA Novosti.

„U toku pregovora sa našim predsjednikom, gospodin Putin je iznio mogućnost povratka na pregovore sa Kijevom, ali pod novonastalim uslovima“, rekao je Čavušoglu na pres konferenciji u Tokiju.

Najnovije

Uhapšena potpredsjednica Evropskog parlamenta Eva Kaili zbog korupcije, isključena iz stranke

Potpredsjednica Evropskog parlamenta grčka političarka Eva Kaili uhapšena je u okviru istrage za korupciju. Prema još nepotvrđenim informacijama 15 političara...