Momčilo Novaković: Siguran da će svi srpski poslanici biti protiv rezolucije

Preporučujemo

Poslanik Koalicije NDP-PDP u PD PSBiH Momčilo Novaković odgovorio je na inicijativu poslanika SDP-a Denisa Bećirovića, piše N1.

Novaković vjeruje da inicijativa Bećirovića – da se u dnevni red naredne sjednice uvrsti tačka Prijedlog zakona o proglašenju 9. januara danom sjećanja na žrtve ratnih zločina i genocida koje su počinili organi samoproglašene i nelegalne takozvane Srpske republike BiH/Republike Srpske – neće dobiti podršku srpskih poslanika.

- -

Novaković, koji je i potpredsjednik NDP-a, rekao je Srni da ovo nije nova Bećirovićeva ideja, podsjećajući da ju je on i ranije isticao kroz rezolucije.

On je naveo da Bećirović ovaj put ide dalje i razmišlja o zakonu, dodajući da svako ima pravo na svoje mišljenje, te da su istorijske činjenice jedno, a ideje i namjere onih koji sa njima ne mogu da se pomire – nešto sasvim drugo.

“Takva inicijativa niti je mogla dobiti podršku, niti će je dobiti ubuduće, jer sam siguran da će svi srpski poslanici biti protiv nje, odnosno takvog zakona”, kaže Novaković.

Bećirović je ovu inicijativu uputio predsjedavajućem Predstavničkog doma Borjani Krišto i zamjenicima predsjedavajućeg Mladenu Bosiću i Šefiku DŽaferoviću.

- -

On smatra da je obilježavanje 9. januara “antidejtonski, antiustavni, anticivilizacijski i uvredljiv čin neodgovornih političara u manjem bosanskom entitetu”.

Najnovije

Kremlj se oglasio: “Spremni smo za pregovore s Ukrajinom”

Prekinuti mirovni dogovori između Ukrajine i Rusije iz 2022. mogli bi biti temelj za nove pregovore. "No nema znakova da...