Montaža krovnog pokrova na Domu zdravlja

Preporučujemo

Na objektu Doma zdravlja Stari Grad trenutno se radi montaža krovnog pokrova, ugradnja horizontalnih oluka i limenih opšava. Kako smo ranije pisali, na objektu je sagrađen lift i protivpožarno stepenište, a trenutno se vrši montaža čeličnog protivpožarnog stepeništa.

Uporedo s tim, u podrumskim prostorijama izvode se hidroizolaterski radovi. Unutar objekta vrši se priprema zidnih i podnih površina za izradu mase i postavljanje završne podne obloge. Na jednom dijelu objekta izvode se molerski radovi.

Općina Stari Grad pokrenula je krajem marta ove godine projekat potpune rekonstrukcije objekta Doma zdravlja Stari Grad, sagrađenog ’60-ih godina, u ulici Alajbegovića br.1.

Općina je odlučila finansirati ove radove iznosom od oko 1,9 miliona KM, jer Dom zdravlja svojim kapacitetom nije zadovoljavao potrebe stanovnika, usljed povećanja obima zdravstvenih usluga na prostoru Starog Grada.

Projektom su sjeverno i južno krilo nadograđeni tako da se cijeli kompleks doveo u jednu ravan, izgrađeno je devet novih prostorija, lift, čekaonica, terasa i koridori koji povezuju prostorije i odjeljenja. Na cijelom objektu je postavljena nova stolarija. Sva odjeljenja i uposlenici Doma zdravlja Stari Grad izmješteni su na druge lokacije dok traju radovi.

Najnovije

Ukrajinski ministar: Ruski rat odnio je živote 262 naših sportista

Ruski rat protiv Ukrajine odnio je živote 262 ukrajinska sportista i uništio 363 sportska objekta, izjavio je jučer ministar...