Moskva: Čisti se 72 miliona kubika snijega, jedna osoba stradala

Preporučujemo

Najmanje jedna osoba je stradala, a pet je povrijeđeno nakon najvećih sniježnih padavina u ovom vijeku koje su zadesile Moskvu.

Više od 850 letova je otkazano ili odgođeno, objavio je lokalni mediji RBC. Ministarstvo za izvanredne situacije potvrdilo je da je u glavnom gradu Rusije u toku noći oboreno preko 2.000 stabala, a vlasti su saopćile da veći snijeg nije pao od 1957. godine.

“Jedna je osoba je umrla nakon što se na nju obrušilo stablo”, rekao je gradonačelnik Moskve Sergi Sobyanin koji je dodao da su zbog vremenskih neprilika djeca spriječena da idu u školu.

Komunalne službe u Moskvi morat će očistiti skoro 72 miliona kubnih metara snijega, izjavio je u utorak zamjenik gradonačelnika Pjotr Birjukov.

“Skoro 72 miliona kubnih metara snijega koji je napadao ovih dana mora biti očišćeno. Oko 16 miliona kubnih metara snijega je uklonjeno ove zime”, rekao je Birjukov.

Najnovije

Knjiga “Lav bosanski” o Hasanu Čengiću predstavljena večeras u Sarajevu

Knjiga o Hasanu Čengiću "Lav bosanski", koju su priredile Fahira, Halisa, Emina i Sidika Čengić, predstavljena je večeras u...