Most preko pruge u Boljakovom Potoku za brži saobraćaj

Preporučujemo

Ugovor za izgradnju mosta iznad željezničke pruge na devetoj transverzali potpisali su jučer Emir Hota, v.d. direktora Direkcije za puteve KS-a, i Hamed Ramić, direktor firme Euroasfalt, koja je izabrana za izvođača radova. Potpisivanju su prisustvovali i premijer KS-a Adem Zolj, ministar saobraćaja Mujo Fišo i načelnik Novog Grada Semir Efendić.

Potpisivanjem ugovora vrijednog 6,3 miliona KM i izdavanjem građevinske dozvole stekli su se uslovi da izgradnja nadvožnjaka dužine od oko 120 metara iznad željezničke pruge u Boljakovom Potoku može početi u narednoj sedmici.

Radi se o komplikovanom projektu, gdje nadvožnjak preko željezničke pruge prelazi sa šest kolosijeka i trebalo je uraditi puno posla da bi se došlo do njegove izgradnje. Izgradnja devete transverzale, proširenje kapaciteta iz Ulice Džemala Bijedića koja se radi i povezivanje devete transverzale i LOT-a 2C sa četiri saobraćajne trake doprinijet će rasterećenju saobraćaja u općini Novi Grad, piše Oslobođenje.

– Devetu transverzalu smatram završenom. Idemo dalje graditi od LOT-a 2C do kružnog toka u Boljakovom Potoku, Džemala Bijedića sa izmjenom režima saobraćaja prema Općini Novo Sarajevo, puštanjem dvosmjernog saobraćaja pored Vjetrenjače do pete transverzale, kazao je Zolj.

Najnovije

Grupa profesora Univerziteta u Tuzli poručili predsjednicima stranaka: Fokusirajte se na izborne programe i podršku birača, a reisul-ulemi prepustite brigu o Islamskoj zajednici

Grupa profesora Univerziteta u Tuzli poručili predsjednicima stranaka: Fokusirajte se na izborne programe i podršku birača, a reisul-ulemi prepustite...