- Advertisement -

Mostar: Ljetna škola za bh. i norveške studente

Preporučujemo

Ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Norveškoj Nedim Makarević predstavio je Ljetnu školu za studente iz BiH i Norveške, što je zajednički projekat Univerziteta jugoistočne Norveške s Univerzitetom Džemal Bijedić i Sveučilištem u Mostaru, koja traje od 21. maja do 2. juna.

-Jedan od ciljeva moje misije u Norveškoj je i podsticanje obrazovanja, zajedničkih programa između Norveške i BiH. U konkretnom slučaju nije bilo posebnih preduvjeta za upis u ovu školu, osim poznavanja engleskog jezika, kaže ambasador Makarević.

Poručuje kako je osnovni cilj mladima ponuditi u relativnom kratkom vremenskom roku nastavu na osnovu koje ce dobiti ECTS bodove koji su priznati na evropskim univerzitetima.

-Studenti će ostvariti 7,5 ECTS bodova. Profesori Lars Petter Soltvedt i Arnt Rebu u Mostaru omogućit će nastavu u domenu socijalnih nauka i prava. Ljetna škola podobna je za studente koji studiraju po programima fokusiranim na socijalne nauke, prava, političke nauke i obrazovanje, pojašnjava ambasador Makarević.

(Index.ba)

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Davor Dragičević pakuje šator ispred Suda BiH, stigao i Muriz Memić

Nakon što je više od dva mjeseca boravio ispred zgrade pravosudnih institucija Bosne i Hercegovine, Davor Dragičević odlučio je...