Mostar: Pucnjava između zaštitara i razbojnika u tržnom centru, metak pogodio stubište zgrade

Preporučujemo

Rano jutros došlo je do upotrebe vatrenog oružja i pucnjave između zaštitara i pljačkaša u Ulici Stjepana Radića u Mostaru.

Zaštitari su zatekli naoružane provalnike prilikom pljačke tržnog centra Mercator, nakon čega je uslijedila pucnjava tokom koje su ispaljena četiri metka.

Tom prilikom pljačkašima su ispale kase s novcem, a oni su uspjeli pobjeći, te se u automobilu opel astra udaljiti s lica mjesta. Zaštitar je ispričao da su se zaputili u pravcu stadiona Pod Bijelim brijegom, te da automobil nije imao registarske oznake.

Jedan od ispaljenih metaka pogodio je stubište zgrade koja se nalazi preko puta, ali na sreću u to doba tamo nije bio nikoga. Na lice mjesta došla je patrola policije.

– U noći sa 24. na 25. lipanj u 04.10 sati PU Mostar obratio se zaštitar agencije Elite security i prijavio da je došlo do provale u TC Merkator u Ulici Stjepana Radića. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije, te je utvrđeno da je od strane NN izvršioca kao i zaštitara došlo do upotrebe vatrenog oružja nakon čega se NN izvršilac udaljio vozilom u pravcu stadiona. O svemu su upoznate policijske patrole na terenu te su u toku potrebne mjere i radnje na identifikaciji izvršioca i rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, rekao je glasnogovornik MUP-a HNK-a Ljudevit Marić, prenosi Oslobođenje.

Najnovije

Mehmedović otkrio da li će napustiti SDA pa poručio: Bakir ne bi imao šanse sa ozbiljnim protukandidatom

Prije sedam dana Šemsudin Mehmedović je podnio prijavu o kandidaturi za predsjednika SDA koji je biran na 8. Kongresu...