Mostar: Tijelo državljanina Malezije koji je skočio sa Starog mosta u Neretvu još nije pronađeno

Preporučujemo

Tijelo državljanina Malezije koji je sa Starog mosta u Mostaru prošlog utorka skočio u Neretvi i nije isplivao, uprkos angažmanu spasilačkih i potražnih službi, još uvijek nije pronađeno, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako nam je kazao predsjednik Saveza gorskih službi spašavanja BiH Bruno Grgić na potrazi se radi kontinuirano iako angažman u velikoj mjeri otežavaju vremenske prilike i visoki vodostaj rijeke Neretve.

“Ronioci Interventne spasilačke službe Mostar su u subotu pretraživali Neretvu ispod Starog mosta, ali nažalost bez ikakvih rezultata”, kazao je Grgić za Klix.ba.

Ističe da angažman ronilaca nije bio moguć prije subote zbog vremenskih prilika i visokog vodostaja Neretve, zbog čega je trebalo dogovoriti s HE da se vodostaj smanji, kako bi ronioci pretražili dijelove na kojim se prema njihovoj procjeni tijelo moglo zaustaviti.

Nakon toga, po njegovim riječima vremenski uslovi nisu dozvolili angažman ronilaca, ali se od potrage nije odustalo, te se obale Neretve kontinuirano nadgledaju u slučaju da rijeka tijelo izbaci na površinu.

Podsjetimo da je državljanin Malezije sa Starog mosta u Mostaru skočio u rijeku Neretvu 31. januara oko 20.30 sati o čemu je obaviještena mostarska policija.

Glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić za Klix.ba je tada kazao da su policijski službenici odmah po prijavi izašli na teren i na mjestu događaja doznali da se radi o državljaninu Malezije, ali da nisu našli nikakve dokumente.

Pojasnio je kako je bila noć i da uslovi nisu dozvoljavali potragu, ali da su obavijestili pripadnike GSS-a i ostale nadležne službe kako bi organizovali pretragu korita rijeke Neretve.

Najnovije

Samoubistvo u Bijeljini: Pucao u sebe iz vatrenog oružja

Muškarac pedesetih godina izvršio je danas samoubistvo iz vatrenog oružja u svojoj porodičnoj kući u Bijeljini. Policijska uprava Bijeljina potvrdila...