Mostarac pretukao suprugu, prijetio da će je posuti solnom kiselinom i ugušiti nju i djecu

Preporučujemo

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru, 3.oktobra je određen jednomjesečni pritvor Slobodanu S. (42) iz Mostara, zbog krivičnog djela nasilja u porodici.

Osumnjičenom Slobodanu S. se stavlja na teret da je 30.09.2023 godine, oko 15:30 sati, u ulici Drage Palavestre, u Mostaru, u porodičnoj kući, fizički napao svoju suprugu L.S.

On je nju, kako se navodi, koljenom, više puta udario u donji dio trbuha, kojom prilikom je oštećena udarila glavom od štok vrata.

Pri tom je, kako se navodi, galameći na nju, prijetio da će je posuti solnom kiselinom po licu, da će nju i dvoje djece ugušiti na spavanju, te da joj zabranjuje da ide van sa djecom.

Potom, nakon što su, po pozivu oštećene, pristupili pripadnici policije i obavili razgovor sa osumnjičenim i oštećenom i osumnjičenog upozorili na ponašanje, oštećena je izašla do prijateljice po neke stvari za djecu, a kada se, nakon desetak minuta, vratila u kuću, osumnjičeni ju je ponovo fizički napao.

On je nju, kako se navodi, presreo u hodniku i udario rukom u predjelu lica i desnog ramena, te joj zavrnuo ruku, uslijed čega je oštećena zadobila tjelesne povrede.

Tužiteljstvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Slobodanu S. odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna. To je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te osumnjičenom odredio mjeru pritvora.

Inače se pred Općinskim sudom u Mostaru protiv osumnjičenog vodi krivični postupak za isto krivično djelo.

Kantonalno tužilaštvo HNK ističe da u saradnji sa MUP-om HNKi PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo.

Najnovije

Šta američki State Department kaže o terorizmu u Bosni i Hercegovini

State Department, odnosno Ministarstvo vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država, objavilo je izvjetšaj o terorizmu u svijetu za 2022. godinu. U...