MS&WOOD posjetili studenti i profesori Mašinskog fakulteta u Sarajevu

Preporučujemo

Studenti i profesori 4. i 5. godine Mašinskog fakulteta MTD smjera u Sarajevu obišli su u Fojnici pogone bosanskohercegovačkog proizvođača namještaja MS&WOOD. Razgovaralo se o mogućnostima obavljanja prakse u kompaniji, posebno za završne godine koji pišu svoje diplomske radove, kao i o mogućnostima zapošljavanja.

Oduševljeni organizacijom i brzinom kojom je MS&WOOD izrastao u tako veliku kompaniju, posebnu pažnju studenata i profesora privukle su višestruko nagrađivane kolekcije namještaja Primum i Elle. MS&WOOD COLLEGE, koncept cjeloživotnog učenja, razvoja i društvene odgovornosti kompanije, i ovaj put su bile najvažnije teme.

- -

– Radujemo se svakoj posjeti naših vrijednih učenika, studenata i profesora. U znanju je naša šansa, i saradnja MS&WOOD-a sa obrazovnim institucijama je u tom smislu redovna i kontinuirana. Ove godine smo povećali plaće radnicima za 30% i još ćemo ih povećati početkom iduće, nastavili smo sa unaprijeđenjem uvjeta poslovanja i podizanja produktivnosti. Dobijamo nagrade na svjetskim i regionalnim sajmovima i izložbama namještaja. Nadam se da će ovi mladi ljudi ostati u Bosni i Hercegovini, raditi u tvornicama poput naše, a da će vlasti konačno početi praviti ambijent u kojem će industrija dobiti prostor da ih zadrži ovdje», izjavio je Muhamed Pilav direktor i vlasnik kompanije MS&WOOD.

Osim povećanja zarada radnika, ove kao i ranijih godina su isplaćeni tzv. “bonusi za lojalnost” svim proizvodnim uposlenicima, u toku godine birano je i nagrađeno 110 radnika mjeseca iz svih pogona, biran je i nagrađen radnik tj. majstor godine. Također, ove godine su nagrađivani uposlenici koji su predlagali inovacije, a sve skupa je rezultiralo brojnim unaprijeđenjima uslova rada u tvornici.

MS&WOOD proizvodi visokokvalitetni dizajnirani namještaja. Trenutno zapošljava oko 400 radnika. Kolekcije namještaja kompanije MS&WOOD dobile su do sada prestižne nagrade kao što su German Design Award, zatim četiri Iconic Award – istaknute nagrade Njemačkog vijeća za dizajn, a najzanimljiviji dijelovi kolekcija izloženi su kao eksponati na Milanskom Trienalu.

“Mi smo majstori. Uživamo u jednostavnom. Sklad je naš imperativ. Miroljubivo okruženje, okoliš, porodica i zdravlje su vrijednosti koje nas motiviraju na angažman. Solidarnost i human odnos su dokaz da budemo bolji ljudi. Mi dolazimo upravo iz jednog takvog društva u kojem je jedinstvo u različitostima multikulturalne zajednice posebna vrijednost. Zato insistiramo na sticanju znanja pa smo osnovali prije četiri godine MS&WOOD College. Zbog toga nam je stalo do očuvanja šuma pri čemu smo do sada zasadili na desetine hiljada sadnica nove šume. A pomažemo i u obrazovanju, jer najbolji studenti i svi učenici Srednje tehničke škole u Fojnici, gradiću u kojem se nalazi naša fabrika su naši stipendisti”, ističu u ovoj komapniji.

Najnovije

Napad na Trumpa je prvi pokušaj ubistva američkog predsjednika otkako je Reagan upucan 1981.

Napad, koji je izvršio napadač kojeg su službenici za provođenje zakona ubili, bio je prvi pokušaj atentata na američkog...