Muamer Bandić: Efendić je pravi izbor, treba nam ekipa koja je spremna da radi

Preporučujemo

Direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH Muamer Bandić, govorio je za web portal Source.ba o razlozima napuštanja SDA i pristupanju Stranci za Bosnu i Hercegovinu.

Istakao je da ga je privukla kontinuirana borba Stranke za BiH za državu Bosnu i Hercegovinu, te da se na čelu stranke nalazi Semir Efendić, čovjek iza kojeg stoje rezultati u Općini Novi Grad Sarajevo. Dodao je da je u Stranci za BiH okupljena mlada ekipa koja želi da radi i da napravi iste pomake u Kantonu Sarajevo i državi Bosni i Hercegovini.

“Mislim da se trebamo prestati baviti politikanstvom i podržati ekipu koja je spremna da radi, koja će donijeti jednu novu energiju i radnu etiku od koje će građani imati korist”, naglasio je direktor Bandić.

On je govorio i nezadovoljstvu rada “Trojke”, o odlasku mladih ljudi u  inostranstvo, nezaposlenosti i stanju na tržišta rada u BiH, te saradnji u zapošljavanju sa Republikom Slovenijom i SR Njemačkom.

Razgovor sa  direktorom Bandićem pogledajte OVDJE.

Najnovije

Tragedija kod Čitluka: Drvo palo na djevojčicu i usmrtilo je

Desetogodišnja djevojčica iz mjesta Vidovići kod Čitluka sinoć je, kako saznajemo, podlegla u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar nakon...