Muhamed Jusić za Index: Pitanje ugovora Islamske zajednice i BiH ne treba politizirati

Preporučujemo

Na poslaničko pitanje SDP-ovog zastupnika Denisa Bećirovića, ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac danas je na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH izjavila da Dragan Čović blokira prijedlog osnova ugovora Bosne i Hercegovine i Islamske zajednice u BiH.

-Stav Islamske zajednice je da se ovo pitanje ne treba politizirati i da je davno trebao biti potpisan ugovor, izjavio je savjetnik reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića, Muhamed Jusić za Index.ba.

Podsjećamo, BiH je zaključila međunarodne ugovore – Osnovni ugovor između Svete stolice i BiH i dodatni protokol na osnovu ovog ugovora još 2007. godine, te Osnovni ugovor između Srpske pravoslavne crkve i BiH 2008. godine.

Na inicijativu Predsjedništva BiH i zaključkom Vijeća ministara BiH početkom 2011. je utvrđen identičan postupak zaključivanja ovog ugovora i s Islamskom zajednicom te su na toj osnovi vođeni pregovori za zaključivanje ugovora.

(E.I)

Najnovije

Danas počinje prodaja ulaznica za 28. SFF

Danas u 10 sati u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) počinje prodaja ulaznica za filmove...