Munira Subašić: Ovo je jedan dio pravde za nas majke, međutim, pravda ne postoji na ovom svijetu

preporučujemo

Munira Subašić, predsjednica Udruženja “Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa”, kazala je za N1, nakon što je Ratko Mladić pravosnažno osuđen na doživotnu kaznu zatvora, da je to minimum, te da joj je žao što druge opštine nisu ušle u optužnicu.

“Ovo je jedan dio pravde za nas majke. Međutim, pravda ne postoji na ovom svijetu. On je lišio slobode i sebe, a hiljadama naše djece – života. Ima majki koje nisu našle ni po jednu kost. Kad jedna majka nađe jednu kost, kao da je našla čitav svijet. Ja sam ukopala sina, a on je taj koji je naredio da nemam sina, muža, braću…”, rekla je Subašić.

Naglasila je da se razočarala u predsjednicu komisije koja je izdvojila svoje mišljenje po svim tačkama.

“Mislila sam da mi majke koje rađamo djecu iz ljubavi, da ih možemo odgajati tako i žao mi je što sam se danas razočarala u žene. Mislila sam da žene mogu promijeniti svijet. Na žalost, žene mogu biti više zle, nego ikakav muškarac”, istaknula je Subašić.

Za kraj je poslala poruku mladima.

“Moja poruka mladima u Srbiji i Republici Srpskoj, koji žive u mržnji i ne znaju pravu istinu je da uđu u arhivu Haškog tribunala i pročitaju optužnicu za Mladića, Karadžića, za sve druge, i da ono što im je neko prezentirao nije istina. Na ovim prostorima je potrebno povjerenje, a povjerenje se može sticati samo istinom”, poručila je Subašić.

Najnovije

Ko sve nije dostavio imovinske kartone: Od načelnika do kompletnih vijeća, ima i “ponavljača” u kršenju zakona

Čak 2.099 lokalnih zvaničnika izabranih u prošlom, i njih 764 izabrana u ovom mandatu, nisu dostavili imovinske kartone, što...